SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

JEDZENIE PAŁECZKAMI

temat działu:

Sztuki Walki

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 23587

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 2005 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 45779
tylko z ryzem jest troche zabawy

"doradca w combat/samoobrona"


trust no one

trust no one

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 106 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 2642
to nie jest ryz sypki jaki sie jada u nas a raczej kleisty takie grodki ktore latwo chwycic.
druga sprawa wiadomo ze nikt nie bedzie jadl schabowego czy kurczaka paleczkami ;)
potrawy do paleczek tez sa odpowiednio przygotowywane.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 2005 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 45779
no ja jadlem ryz sypki w chinatown w londynie

"doradca w combat/samoobrona"


trust no one

trust no one

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51557 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
juz patrze co tam jest do sciagniecia. dzieki.
jak sie uda to macie po sogu

Gdy cierpisz - wiesz, że żyjesz.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51557 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Jka ruż jest lepki i grudkowaty to znaczy, ze jest źle przyządzony. Prawdziwy ryż w potrawach japonskich i sypkich powinien byc sypki. Ale to nie jest rzaden problem - wystarczy troche wprawy. Np. sushi to potrawa obita w kulki ryzowe (plus ryba i nori) i latwo mozna ja zlapac paleczkami. Z onigiri jest podobnie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 106 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 2642
Tylko czesciowo masz racje sa dwa calkiem inne gatunki ryzu.
Chińczycy i Japonczycy używają zazwyczaj ryżu długoziarnistego, który po ugotowaniu jest puszysty i dosyć sypki.On jest tam podstawa diety - natomiast drugi ryz uzywany do deserow i przekasek jest bardziej kulkowaty i kleisty. taki Ryzz jest podstawa diety miedzy innymi w thailandii i korei.
W potrawach wschodnich bardzo czesto jest tez ryz smazony razem z innymi produktami np kurczak, warzywa itp wtedy samoistnie przestaje byc sypki bo laczy go np olej sojowy (nadajacy tez kolor)
Ale oczywiscie macie racje jesli to jest ryz dlugoziarnisty i sam w miseczce to jest sypki i sprawa utrudniona ale tez sie da zjesc ;) w szczegolnosci ze miseczka jest na wysokosci brody w czasie jedzenia ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51557 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Dokladnie, trzeba tylko pamietac, ze potrw sypkich nie mozna spozywac przykladajac usta do miseczki. Bezposrednio przykladajac usta mozna jestc tylko zupe. Przy czym wcale nie uwaza sie za nietakt siorbania i chlipania. Taka jat koniecznosc, bo Japonczycy do jedzenia zupy uzywaja tez paleczek.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 53 Napisanych postów 11379 Wiek 38 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 47331
fajnie musi wygladac takie jedzenie zupy

Były moderator w Stylach Tradycyjnych Uderzanych i MMA oraz byly czlonek "Elity"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
OloKK www.olokk.pl
Ekspert
Szacuny 122 Napisanych postów 34575 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 195972
KOSA, to jest po prostu inna kultura To co u nich nietaktem u nas może być normalne i na odwrót

OLIMP ENG-PL TRANSLATOR:
2 capsules 3 times daily = 4 kapsułki 3-4 razy dziennie

http://facebook.com/olokk
http://olokk.pl  http://bng-studio.pl 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51557 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
a ja jak gotuje ryz to zawsze gotuje go 30 minut - wtedy sie rozgotowuje i sie klei...
moze nie jakies kule, ale metoda szufelkowato-normalna da sie go w miare sprawnie wszamac.. tylko, ze podobno nie powinno zostac anie jedno ziarenku w miseczce - z tym to masakra... takie jedno ziarenko zlapac.. a jak takich ziarenek jest z 10.. :)

juz w miare sprawnie sie posluguje paleczkammi.. glownie to praktyka pomaga... ten tekst z budokan.pl jest spoko - cos wiecej niz tylko technika jedzenia.

najbardziej to lubie makaron... z drobno krojona pieczenia... :) nawet widelcem :)
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Sztuka walki do bicia i tyle...

Następny temat

kogo biora a kogo nie biora do woja

WHEY premium