Napisales ze serwatka ta ma 51% latkozy, a cukier ten jest odpowiedzialny glownie za odkladanie tkanki tluszczowej.Jezeli proces ten zachodzi stopniowo, mozna sie pomylic i wziasc to za tkanke miesniowa.
Porownujac to do izolowanych bialek serwatki, wyglada to tak jak porownanie mercedesa i malucha.Bialko serwatki olimpu ma bv = 160.
Oznacza to, ze male jego ilosci beda swietnie spelnialy swoje zadanie, a organizm z duza latwoscia moze je przerabiac na miesnie.
Bv serwatki z mleczarni to ok. 85
Ponadto laktoza moze powodowac problemy z zoladkiem, mniejsze ilosc enzymow na rozkladanie aminowkasow, a co za tym idzie gorsze wykorzystanie i tak slabej jakosci tego bialka.
Izolaty bialka serwatki zawieraja peptydy i aktywne bialka serwatkowe, ktore eliminowane sa wlasnie poprzez technologie mleczarskie.
Substancje te wzmacniaja odpornosc, zwiekszaja ilosc glutationu i wspomagaja regenracje po ciezkich treningach poprzez uwsparawnianie krazenia oraz systemu nerwowego(moga takze wspomagac procesy rozwoju wzrostu).
Efekty sily bardziej zaleza od treningu niz od diety, chociaz to drugie rowniez jest wazne.
Art rek.
Zmieniony przez - McRaYvEn w dniu 2004-02-10 18:34:24