Jeżeli jadłeś 15 żółtek to znacznie przesadziłeś. Trzymaj się 2 żółtek/doba. Białek ile chcesz, o ile nie pijesz ich na surowo.
...
Napisał(a)
Ogranicz żółtka do 2 na dzień. Z cholesterolem nie ma co przesadzać a że jest w żółtkach to akurat fakt niepodważalny. Aczkolwiek nic nie jest tak do końca jakby się wydawało - w skład żółtka wchodzi lecytyna - fosfogliceryd zawierający cholinę - której pochodna, acetylocholina bierze udział w metabolizmie tłuszczów i cholesterolu. Wpływ lecytyny zawartej w żółtku jest jak widac dobroczynny dla organizmu, dlatego mimo dostarczenia sporych ilości cholesterolu dzięki niej umożliwione jest "związanie" go z wielonienasyconymi kwasami tłuszczowymi z żółtka i usunięcie 'złego' cholesterolu z ustroju.
Jeżeli jadłeś 15 żółtek to znacznie przesadziłeś. Trzymaj się 2 żółtek/doba. Białek ile chcesz, o ile nie pijesz ich na surowo.
Jeżeli jadłeś 15 żółtek to znacznie przesadziłeś. Trzymaj się 2 żółtek/doba. Białek ile chcesz, o ile nie pijesz ich na surowo.
...
Napisał(a)
nic mi nie dolega ale dzięki za przestrogę. moim priorytetem jest 50 w łapie a wiele razy czytałem że białko jaja jest najbardziej wartościowe ze wszystkich.małe pytanko czy EGG Olimpa ma jakiś cholesterol?
Kiedyś będę miał 50 w łapie
...
Napisał(a)
Białko z jaja w proszku powstaje z ovoalbuminy i nie ma tam cholesterolu. W innych białkach pochodzeni zwierzęcego produkowanych przez firmy dla kulturystów również nie ma cholesterolu.
50 w łapie... No cóż powodzenia
50 w łapie... No cóż powodzenia
Polecane artykuły