SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

gotowana piers z kury vs patelnia

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1714

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 614 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 9172
hej!

mam pytanko:

czy jesli ugotuje sobie odpowiednio wczesniej cycora z kury i chce go zjesc po treningu, lecz jest juz zimny, to moge go pokroic na mniejsze kawalki i wrzucic na patelke bez tluszczu?czu duzo skladnikow ( przede wszystkim bialka) zanika podczas tego procesu? ma takie cos sens?

-------------

pozdrawiam MiF

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 413 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 6565
Dlaczego ma nie mieć sensu? Z wdody pierś w prawdzie będzie bardziej miękka, niż ta smażona bez tłuszczu, ale jesli CI taka smakuje, to prosze bardzo.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 614 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 9172
chodzi o to, czy ten cycek po lekkim przesmazeniu traci cenne wartosci czy nie???

-------------

pozdrawiam MiF

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 413 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 6565
Jeśl smażysz bez tłuszczu (czyli jak piszesz) to nie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 614 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 9172
dzieki NEMEZIS!

prosze o dalsze wypowiedzi.

-------------

pozdrawiam MiF

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 97 Napisanych postów 2782 Wiek 42 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 15058
Większa temperatura -> większa degradacja struktur białkowych w obrabianym produkcie. Więc optymalnie jest gotowac.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 614 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 9172
tak mi sie wydawało dzięki:)

-------------

pozdrawiam MiF

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 60 Napisanych postów 2713 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 23810
hmmmmm ja zawsze smaze sobie.. Khaine..

mamy przykladowo 2 piersi po 200 gram kazda przyjmijmy ze 1 piers ma 44 gram bialka. Jedna smazymy druga gotujemy...Czym sie bedzie roznila ta usmazona na oleju od tej gotowanej? straci na bialku? czy jak bo teraz mam dylemat:(

SFD Team, na forum od 2002-10-05

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Wartości - jak liczyć?

Następny temat

czy tak da rade ?

WHEY premium