...
Napisał(a)
Pytanie.......gotowany czy smażony? a jeśli smażony to na czym smażycie żeby jak najmniej traciŁ na swej cennej wartości?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
lepiej gotowany....
jeżeli już smażony, to najlepiej na oliwie z oliwek
jeżeli już smażony, to najlepiej na oliwie z oliwek
...
Napisał(a)
Nie na oliwie. Lepiej na smalcu lub innym tluszczu z przewaga kwasow tluszczowych nasyconych.
pierwsza by zobaczyc twoje oczy...
druga, druga... by zobaczyc twoje usta...
trzecia po to by zobaczyc cala twoja twarz...
A.W.O.L.
...
Napisał(a)
czyli np na czym??
jado tej pory smazylem na zwyklym oleju slonecznikowym
pozdrawiam
jado tej pory smazylem na zwyklym oleju slonecznikowym
pozdrawiam
ZeSraJ SiE,a NIe DaJ SiE!
...
Napisał(a)
no jak to jest z tym smalcem ??? Starszej kazalem nie smazyc na oleju zwyklym takim kujawskim tylko zeby smazyla na smalcu a ona mnie wysmiala ze co ja gadam bo jak ona byla mloda to nie kazali wogole na samalcu bo to nie zdrowe i wogole odradzali wszyscy lekarze i dietetycy a teraz znowu sie to tego powraca tak jak jest to z moda ktora powraca co kilkadziesiat lat. Wiec jak to jest z tym smazeniem serio najlepiej na smalcu ??
...
Napisał(a)
prawda taka ze najlepiej nie smazyc wogule,
smalcu nie uzywac bo to nasycone kwasy tluszczowe,
tluszcze dostarczac z oliwy z oliwek, olejow roslinnych - lnianym, slonecznikowym, rzepakowym, kukurydzianym itp.- najlepiej tloczonych na zimno oraz z ryb morskich i orzechow
smalcu nie uzywac bo to nasycone kwasy tluszczowe,
tluszcze dostarczac z oliwy z oliwek, olejow roslinnych - lnianym, slonecznikowym, rzepakowym, kukurydzianym itp.- najlepiej tloczonych na zimno oraz z ryb morskich i orzechow
http://www.smoczyjezdzcy.pl - Smoczy Jeźdźcy - darmowa gra MMORPG w przeglądarce - polecam!
...
Napisał(a)
jedna uwaga:
słonecznikowy/kukurydziany - zawierają duże ilości omega-6 które są dośc powszechne w produktach i napewno nie zastąpią jednonienasyconych kwasów tłuszczowych występujących w oliwie z oliwek oraz omega-3 z oleju lnianego/siemienia lnianego
słonecznikowy/kukurydziany - zawierają duże ilości omega-6 które są dośc powszechne w produktach i napewno nie zastąpią jednonienasyconych kwasów tłuszczowych występujących w oliwie z oliwek oraz omega-3 z oleju lnianego/siemienia lnianego
...
Napisał(a)
druga uwaga :
TAK! na smalcu
dlaczgeo ? a dlatego iz to sa wlasnie tlusczze nasycone ! a te nie rozpadaja sie do form trans tluszczu (to trucizna dla nas) pod wplywem wyskich temperatur ktore towarzysza smazeniu
OLEJ TO NAJGORSZY Z MOZLIWYCH WYBOROW - PRZEKAZ MAMIE
a i omega3 z oleju lnianego nie jest takze najlepszym wyjsciem - jako ze przeksztalcenie tych kwasow w watrobie wcale nie musi wytworzyc tego co chcemy
najlepsze roziwazanie jesli codzi o zdrowe tluszce to ...ryby
pozdrawiam
TAK! na smalcu
dlaczgeo ? a dlatego iz to sa wlasnie tlusczze nasycone ! a te nie rozpadaja sie do form trans tluszczu (to trucizna dla nas) pod wplywem wyskich temperatur ktore towarzysza smazeniu
OLEJ TO NAJGORSZY Z MOZLIWYCH WYBOROW - PRZEKAZ MAMIE
a i omega3 z oleju lnianego nie jest takze najlepszym wyjsciem - jako ze przeksztalcenie tych kwasow w watrobie wcale nie musi wytworzyc tego co chcemy
najlepsze roziwazanie jesli codzi o zdrowe tluszce to ...ryby
pozdrawiam
...
Napisał(a)
slyszalem niedawno ze jak sie chce samozyc bez tluszczu (obojetni ejaka patelnia) to trzeba rozsypac troche soli na patelnie i jak zacznie strzelac to wysypac to sol i dopiero wtedy wrzucac co tam chcemy smazyc i podobno nie przywiera do patelni. Prawda to ?
Polecane artykuły