...
Napisał(a)
zastanowice sie czy warto spozywac mleko w proszku... Te weglowodany to glownie laktoza, ktora moze spowodowac wiele zlego dla waszej sylwetki...
...
Napisał(a)
Sargon dosyć ciekawy ten przepis.
Racja Veron tylko dla kogoś takiego jak ja, dla którego przytycie to bardzo abstrakcyjne pojęcie...to właściwie raczej nie przeszkadza, w wręcz odwrotnie.
Racja Veron tylko dla kogoś takiego jak ja, dla którego przytycie to bardzo abstrakcyjne pojęcie...to właściwie raczej nie przeszkadza, w wręcz odwrotnie.
...
Napisał(a)
Jestes pewny ze twoj organizm wytworzy odpowiednia ilosc latkazy, ktora jest potrzebna do 'strawienia' laktozy? Poza tym laktoza otluszcza nawet chudzielcow...nie polecam
Poszukaj w wyszukiwarce na pewno jest tam sporo info na ten temat
Poszukaj w wyszukiwarce na pewno jest tam sporo info na ten temat
...
Napisał(a)
tak , surowe ja dodaje troche cukru do smaku, wszystko podgrzewam , tylko mleko w proszku trzeba dokladnie wymieszac zeby była jak najmniej grudek
..........
...
Napisał(a)
kilka uwag na ten temat, jako ze sam uzywam
1. weglowodany w mleko to laktoza, jesli ktos ma z tym problemy to niech se daruje...
2. co do ilosci skladnikow w plynie - jesli komus w tym porownaniu chodzilo o porownanie mleka z kartonu do melka z proszku to mial racje - mleko w kartonie ma okolo 3g bialka i bodajze 8ww (nie chce misie isc do lodowki i sprawdzac) w 100ml natomiast mleko w proszku, odtluszczone ma w 100g 31g bialka i 55ww.
3. 100g mleka w proszku na raz w szklance wody to ani wam sie nie wymiesza za szybko ani za dobre nie bedzie, ale jak ktos lubi
4. nie miszajce mleka w proszku w shakerze bo robi tak obrzydliwa piana ze pozygac sie mozna, ja osobiscie ostatnio wymyslilem nieco bardziej czasochlonny pomysl, ale mega slkuteczny:
do lekko cieplej wody wsypujemy po trochu mleka ciagle miszajac, wyglada to mniej wiecej tak, ze jedna reka mieszamy zeby caly czas byl "wir" a druga dosypujemy satopniowo mleka - w ten sposob mozna wymieszac nawet 100g w szklance wody oczywiscie sposob dla ludzi bez mixera
to chyba tylem, jak cos se przypomne to napisze
1. weglowodany w mleko to laktoza, jesli ktos ma z tym problemy to niech se daruje...
2. co do ilosci skladnikow w plynie - jesli komus w tym porownaniu chodzilo o porownanie mleka z kartonu do melka z proszku to mial racje - mleko w kartonie ma okolo 3g bialka i bodajze 8ww (nie chce misie isc do lodowki i sprawdzac) w 100ml natomiast mleko w proszku, odtluszczone ma w 100g 31g bialka i 55ww.
3. 100g mleka w proszku na raz w szklance wody to ani wam sie nie wymiesza za szybko ani za dobre nie bedzie, ale jak ktos lubi
4. nie miszajce mleka w proszku w shakerze bo robi tak obrzydliwa piana ze pozygac sie mozna, ja osobiscie ostatnio wymyslilem nieco bardziej czasochlonny pomysl, ale mega slkuteczny:
do lekko cieplej wody wsypujemy po trochu mleka ciagle miszajac, wyglada to mniej wiecej tak, ze jedna reka mieszamy zeby caly czas byl "wir" a druga dosypujemy satopniowo mleka - w ten sposob mozna wymieszac nawet 100g w szklance wody oczywiscie sposob dla ludzi bez mixera
to chyba tylem, jak cos se przypomne to napisze
powrót do żywienia po latach przerwy
...
Napisał(a)
DLA SŁODZĄCYCH. Nie używajcie cukuru. Jeżeli słodzic to tylko miodem :) Wiem, jest różnica w cenie pomiędzy miodem a cukrem i to spora, ale jak nie inwestujecie w żadne specjalne odzywki to warto kupić sobie miód do słodzienia
...
Napisał(a)
Zacznijmy od tego ze nie potzrebnie bawisz sie w archeologa to raz.
A swa nie jedz mleka w proszku... Mleko w proszku=syf
A swa nie jedz mleka w proszku... Mleko w proszku=syf
GÓRA---->I am What I am
Poprzedni temat
Tłuszcz nie zawsze niezdrowy
Następny temat
Prosze o ocene dietki jaka sobie ulozylem!
Polecane artykuły