Na sfd od 2002 roku :)
...
Napisał(a)
A co tak naprawdę jest złego w białym pieczywie? Odkąd trenuję wcinam razowy, ale niedawno olśniło mnie, że może bym się tak dowiedział dlaczego to robię. Wiele osób już mnie pytało "dlaczego" a mi głupio było mówić, że nie wiem, no bo skoro nie wiem, to skąd ta pewność, że mam rację. A co wy na to?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Nie jestem pewien bo slyszalem to juz dawno, ale razowy chleb jest robiony z ziarna, ktore nie jest pozbawione zewnetrznej warstwy, z czego wynika ze chleb razowy ma wiecej witamin i skladnikow mineralnych a tekze wiecej blonnika co dziala bardzo dobrze na uklad trawienny.
Pozdrowienia Sierov
P.S
Wiec dlaczego do licha skoro o tym wiem sam go nie jem???
Pozdrowienia Sierov
P.S
Wiec dlaczego do licha skoro o tym wiem sam go nie jem???
...
Napisał(a)
biala maka to w wiekszosci weglowodany proste a tych powinnismy unikac. Podobnie jak i makarony z maki bialej nie sa najlepsze.
Pozdrawiam
Roland
Pozdrawiam
Roland
Pozdrawiam
Roland
...
Napisał(a)
Duzo skrobi i malo blonnika, smaczne ale niezbyt ekonomiczne zrodlo energii. Lepsze jest ciemne bo ma wiecej blonnika i ww zlozonych, przez co dluzej zaopatruje nas w energie.
Pozdrawam,
Mawashi
Lepiej jest być kanciastym Czymś niż okrągłym Niczym.
Pozdrawam,
Mawashi
Lepiej jest być kanciastym Czymś niż okrągłym Niczym.
"Lepiej być kanciastym czymś, niż okrągłym niczym"
...
Napisał(a)
tak jak mawashi, po prostu biale pieczywo jest robione z maki oczyszczonej, pozbawionej masy blonnika i mineralow, witamin, a to co zostaje, to glownie skrobia i niefajne weglowodany.
Polecane artykuły