Szacuny
41
Napisanych postów
18994
Wiek
39 lat
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
77015
Witam wszystkich
Sluchajcie moi mili,mozliwe,ze nie jestem pierwszym,ktorym ta kwestie porusza... Chodzi mi o sprawe spozywania ryzu... Ja jem ryz od pol roku przynajmiej 2-3 razy w tygodniu i czuje,ze mi sie przejada... robilem juz go na 100 sposobow.. najczesciej na slodko ,ale nie zawsze. Chce wymienic sie przepisami "ryzowymi" moze ktos ma jakis przepis na super pozywny,a przedewszystkim smaczny posilek z naszym zrodlem weglowodanow -- RyŻeM
Szacuny
4
Napisanych postów
703
Wiek
50 lat
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
14067
Mój miły, ja jem ryż 2-3 razy dziennie )
A jeśli chodzi o przepis to jeden podam, ale zaznaczam że jest to tylko urozmaicenie a nie stały posiłek ze względu na sporą zawartość tłuszczu i cholesterolu. Ale ja sobie mogę pozwolić.
750 g wątróbki drobiowej
250 g ryżu
2 średnie cebulki
koncentrat pomidorowy
sól, pieprz do smaku
Wątróbkę podsmażamy z cebulką na teflonie, póżniej przykrywamy i dusimy parę minut. Następnie dodajemy ugotowany ryż, ze dwie łyżeczki koncentratu, sól i pieprz. Wszystko razem mieszamy i wcinamy z jakąś surówką.
P.S. Wątróbki zawsze solimy na samym końcu, bo inaczej stwardnieją.
Zmieniony przez - Dosiek w dniu 2001-12-04 12:20:49
Szacuny
43
Napisanych postów
8449
Wiek
41 lat
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
48421
kurde cichy znajdz mne na mircu jeszcze nieprzepisalem tych przepisow moze niesa za cudowne ale dobre
a jak zrobie je pozadnie to na pierwsza strone sie rzuci :)
znajdz mnie
Szacuny
4
Napisanych postów
703
Wiek
50 lat
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
14067
Duck-man, NIE UNOŚ SIĘ, chciał chłopak urozmaicenie to ma, ja jak zjem coś takiego raz na 3-4 tygodnie to mi się nic nie stanie. Chyba napisałem że nie jest to danie typowo dla kulturystów. Widzę po Twoim profilu że Ty raczej odmawiasz sobie takich "przysmaków"
Poza tym każdy ma swój rozum.
Szacuny
11148
Napisanych postów
51564
Wiek
30 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
witam
jako urozmaicenie ... ostatnio sobie wymyslilem ..
a wiec tak :
paczka szpinaku zamrozonego( miazga) najlepiej Horteks,
wrzucasz na teflon i dusisz na malym ogniu przez jakies 20
co jakis czas dolewajac przegotowanej wody, do smaku przyprawiam wegeta, na koniec czekam az woda odparuje i zamiast dolac nastepna porcje wlewam w to 5 bialek i jedno cale jajo ... mieszasz ;) i gotowe
podawac z ryzem gotowanym w jednej kostce rosolowej ( rosol warzywny )
smacznego .....
a i jeszcze jedno, bardzo proste ....
gotujesz ryż bez soli ... na talerz na to puszka tunczyka w sosie wlasnym + 2 lyżeczki musztardy .... mieszamy i jemy
smacznego ......
Zmieniony przez - antonio w dniu 2001-12-05 05:02:16