SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

ryby

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 8925

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 108
jakie ryby jesc
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 164 Napisanych postów 12853 Wiek 36 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 43234
wszystki jadalne a szczególnie morski

na lepsze pytanie nie wpadniesz
zapytaj o sos sojowy

jeżeli pomogłem , Ty pomósz mi wejdz w link i się zarejestruj http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=krzakzak 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 209 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 2032
najzdrowsze ryby to ryby morskie np.te ktore zawiraja kwas omega3 jest to np.łosoś... no ale morskie!!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 60 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 1415
MAKRELA, jedna z najbardziej wartościowych pod względem zdrowotnym ryb, jest w Polsce sprzedawana głównie wędzona, a w takiej postaci nie powinna być często jedzona.

Z kolei bogaty w kwasy omega-3 TUNCZYK jest dostępny przede wszystkim w puszkach, co także zmniejsza jego wartość.

Dobrą pozycję zajmuje jedynie SLEDZ, bogaty w kwasy tłuszczowe, a przy tym tani, nie zanieczyszczony i nie wymagający nawet obróbki termicznej.

Nie bójcie się próbować nowego - amatorzy zbudowali arkę,
profesjonaliści Titanica...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 60 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 1415
RYBY TLUSTE- BARDZO KORZYSTNE DLA ZDROWIA

Łosoś
wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 3,07 g na 100 g mięsa, witaminy A, D i B12

Węgorz
wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 2,25 g na 100g mięsa, cenne źródło witaminy A

Makrela
wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 1,71 g na 100g mięsa, źródło selenu, witamin B2, B6 i B12 i PP

Śledź
wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 1,01 g na 100g mięsa, bogate źródło witaminy D i B12 oraz biotyny (witaminy H)


RYBY SREDNIO TLUSTE- SREDNIO KORZYSTNE DLA ZDROWIA

Tuńczyk
wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 0,83 g na 100 g mięsa, źródło witaminy E i PP (niacyny)

Karp
wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 0,35 g na 100 g mięsa

Pstrąg
wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 0,35g na 100 g mięsa


RYBY CHUDE - MALOKORZYSTNE DLA ZDROWIA

Szczupak
wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 0,20 g na 100 g mięsa

Dorsz
wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 0,12 g na 100 g mięsa, bogate źródło białka, selenu oraz witaminy B12

Nie bójcie się próbować nowego - amatorzy zbudowali arkę,
profesjonaliści Titanica...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 60 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 1415
Ryby należy jeść trzy razy w tygodniu (porcja - 200-300 g). Brytyjska Fundacja ds. Żywienia zaleca przyjmowanie 8-10 g kwasów tłuszczowych omega-3 tygodniowo.

Nie bójcie się próbować nowego - amatorzy zbudowali arkę,
profesjonaliści Titanica...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 216 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 2904
wielkie dzięki czegoś takiego szukałem :)
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Chrupki kukurydziane

Następny temat

co po i przed treningiem bjj

WHEY premium