halo ?
...
Napisał(a)
ile wazy srednio kurze jajo surowe bez skorupy, ugotowane, usmazone, ile zoltko
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Witaj,
Duże jajko (L 63-73g) waży średnio 68g plus-minus 5g, waga skorupki mieści się w granicach tolerancji (ale osobiście nie ważyłem), jajko ugotowane powinno ważyć tyle co przed gotowaniem (ale nie przeprowadzałem takiego testu ), smażone plus-minus to samo = ewentualny tłuszcz, który był użyty do smażenia. Samo żółtko - tego nie wiem
Pozdro
Dareckyy
Duże jajko (L 63-73g) waży średnio 68g plus-minus 5g, waga skorupki mieści się w granicach tolerancji (ale osobiście nie ważyłem), jajko ugotowane powinno ważyć tyle co przed gotowaniem (ale nie przeprowadzałem takiego testu ), smażone plus-minus to samo = ewentualny tłuszcz, który był użyty do smażenia. Samo żółtko - tego nie wiem
Pozdro
Dareckyy
...
Napisał(a)
Sorki, powinno być "smażone plus-minus to samo + ewentualny tłuszcz"
...
Napisał(a)
skorupka prawie nic nie waży, jajca z marketu maja ok 60 - 65g(ważyłem przed chwilą).
...
Napisał(a)
takie srednie to od 55-65 ale to wszystko zalezy od klasy kupuj w opakowaniach to bedziesz wiedział
jeżeli pomogłem , Ty pomósz mi wejdz w link i się zarejestruj http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=krzakzak
...
Napisał(a)
Jajko składa się głównie z:
- białka 57%
- żółtka 32%
- skorupki i błon 11%.
Jajko 100gr bez skorupki/ żółtko/ białko (wszystko w %):
- woda 74/ 53/ 86,2
- substancje azotowe 12,5/ 16/ 12,5
- tłuszcz 12/ 29/ 0,03
- sole mineralne 1,2/ 1,5/ 0,8
- wartość kaloryczna 165/ 337/ 53
- białka 57%
- żółtka 32%
- skorupki i błon 11%.
Jajko 100gr bez skorupki/ żółtko/ białko (wszystko w %):
- woda 74/ 53/ 86,2
- substancje azotowe 12,5/ 16/ 12,5
- tłuszcz 12/ 29/ 0,03
- sole mineralne 1,2/ 1,5/ 0,8
- wartość kaloryczna 165/ 337/ 53
Polecane artykuły