Szacuny
4
Napisanych postów
152
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
1068
sojowe kostki czy kotleciki mają tylko od 20 do 30 gramów WW w suchej masie. Po ugotowaniu w rosole waga "ciasta" wzrasta chyba X 20 i jest całkiem niezłe w smaku (jak sie porządnie doprawi)i gotowe nieco przypomina krzyżówkę chleba z knedlami)
Można tym wypełnić żołądek. pozatym jest tam strasznie dużo białka bo około 50% - czy to stanowi problem dla diety nisko w/w?
Szacuny
4
Napisanych postów
152
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
1068
ja tak jakoś pomyślałem tylko że jest to jakaś alternatywa dla chleba czy klusek których nie można jeść będąc na "tłustym". W postach o przepisach optymalnych czy w tabelach b/t/w jakoś nikt o produktach sojowych się specjalnie nie rospisywał.
Na moim opakowaniu napisano że nie modyfikowane genetyczne, co nie znaczy że nie ma tam chemii. w każdym razie znalazłem to na półce ze zdrową żywnością w Tesco.