...
Napisał(a)
gaga nie czytasz do konca, przeciez napisalem: Sami tez mozemy robic sobie majonez z jajek i oliwy z oliwek jako bazy, ciekawe jakby smakowal.
...
Napisał(a)
j robie sobie tkai majonez i wychodzi teraz git ale na początku to róznie mi to wychodziło :)
Do miksera wbić cale jajko, zalać szklanką oliwy z oliwek (nie mieszać, musi być rozwarstwione) następnie dodać przyprawy według uznania (musztarda, ocet winny, sok z cytryny, czosnek zioła). Miksować aż składniki dokładnie się wymieszają
Do miksera wbić cale jajko, zalać szklanką oliwy z oliwek (nie mieszać, musi być rozwarstwione) następnie dodać przyprawy według uznania (musztarda, ocet winny, sok z cytryny, czosnek zioła). Miksować aż składniki dokładnie się wymieszają
http://img511.imageshack.us/img511/8932/70235843sy8.jpg ja nosze dres...
ROCK'N'ROLL
...
Napisał(a)
keho... ja sie pytalam qaza co o tym mysli.. i jak sie to ma do decyzji czy jesc czy nie....
...
Napisał(a)
odkopuje temat bo chcialbym poznac odpowiedz
na pytanie zadane wyzej przez "gagaa_"
na pytanie zadane wyzej przez "gagaa_"
Wpisz maksymalnie 3 linijki do 120 znaków w każdej. Podpisy są dynamiczne - jeśli gdzieś wyjeżdżasz, tutaj możesz umieścić odpowiednią informację.
...
Napisał(a)
Majonez (przynajmniej domowy) powstaje przez zmiksowanie oleju, żółtka, musztardy, odrobiny cukru, soli i kwasku cytrynowego lub octu. Największym składnikiem jest olej roślinny, najczęściej rzepakowy, w proporcji około 1 litr na 1 żółtko! Wyobraźcie sobie ile tego żółtka (nawet jeśli jest w proszku) zjecie smarując kanapkę majonezem? W przybliżeniu można powiedzieć, że majonez to tylko olej roślinny, a ten ma raczej same dobre tłuszcze (jedno i wielonienasycone). Nie zawiera natomiast tłuszczy trans.
1
Polecane artykuły