Szacuny
2
Napisanych postów
395
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
7126
Juz od jakiego czasu robie sobie surowke: starta kapusta, do tego starta marchewka, troche cebuli, odrobina oliwy z oliwek, pieprz, kwasek cytrynowy i czasami odrobina soli. Ale juz mi sie ona przejadla. Ze sklepu sa dobre ale szkoda mi wydawac kasy jak za pare groszy moge sobie sam zrobic, wobec tego chcialbym abyscie napisali jak wy robicie swoje surowki, tylko jak mozna w miare dokladnie co i ile poszczegolnych skladnikow.
Pozdrawiam,
Zulus
Zmieniony przez - zulus w dniu 2002-01-17 20:11:55
Szacuny
4
Napisanych postów
703
Wiek
50 lat
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
14067
Jak lubisz pora to możesz spróbować tak :
Kroisz pora na cieniutkie plasterki, marchewkę ścierasz na drobnej tarce, a jabłko na grubej. Mieszasz wszystko dodajesz jogurtu i z łyżeczkę startego chrzanu. Sól, cukier, pieprz do smaku.
Szacuny
1
Napisanych postów
212
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
2943
oh jesli chodzi o dobre sUrowki to by mozna pisac i pisac ja polecam:
1) seler, jablko, majonez lub smietanka, cytrynka, cukier, sól
2) marchew, chrzan (na 2 marchawki ok. 1 łyżeczka ) smietana (tez nie za duzo)sól, cukier
3) kapusta pekińska, pomidor , czosnek, sól, cukier cytrynka, oliwa z oliwek - pyszne lecz zima te pomidory smakuja jak styropian
4)por, jabłko, sól, cukier, majonez
5)papryka konserwowa, ogórek kiszony, cebula, wszystko to pokrój w paski(słomke) dopraw sola, odrobina cukru i wlej oliwe z oliwek - mnie bardzo smakuje bo lubie cebule
I PAMIETAJ NIECH SPORZADZONE SUROWKI SIE TROCHE "PRZEJDA" ( GODZINKA, NAJLEPIEJ W CHLODNYM MIEJSCU)