SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

smazenie kuraka

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 2337

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 73 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 1364
sorry, ze odswiezam taki stary temat, ale nigdzie nie moge znalezc tego co chce. mianowicie, chcialbym sie dowiedziec na jakims tluszczu jest najlepiej smazyc, tzn wiem, ze na smalcu i oleju kokosowym, ale dlaczego nie na oliwie? (mam na mysli oliwe z oliwek wytloczona tylko mechanicznymi metodami) czy dlatego, ze sie utlenia i nie ma sensu przeplacac, czy dlatego, ze sie utlenia i jest niezdrowa. pytam o apekty jedynie zdrowotne. nie pasuje mi zapach smalcu w kurczaku z makaronem na przyklad. czy olej kokosowy wali kokosami? czy tylko tak sie nazywa

slyszalem tez opinie, ze mieska trzeba smazyc na tluszczach zwierzecych, a rosliny na tluszczach roslinnych. rowniez prosze znawcow o ustosunkowanie sie do tego. jesli tak, to co z np. owocami moza?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 130 Napisanych postów 8967 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 48014
dlatego ze sie utlenia i jest niedobry dla zdrowia a smalcu przeciez nie musisz duzo dawac do smazenia... poza tym mozesz gotowac lub parowac mieso, albo dusic
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 27 Napisanych postów 1775 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 28109
dlaczego smazyc a nie gotowac??

Zmieniony przez - puramuk w dniu 2006-10-18 09:49:54

Zmieniony przez - puramuk w dniu 2006-10-18 09:50:12
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 47 Napisanych postów 2685 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 96609
Bo smażone mniam, a gotowane fuj

Zmieniony przez - Miniak_DH w dniu 2006-10-18 11:35:37
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 438 Wiek 40 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 4409
no co kto lubi...ja też nie przepadam za gotowanym jurakiem...

Nie da rady zrobic omletu nie tłukąc jajka...

zanim spytasz kliknij na link :
http://www.1000lecie.pl/~vip/bart.jpg 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 75 Napisanych postów 5029 Wiek 41 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 58202
Jest mix taki z garccia doro oliwy extra vergine i oliwy z oliwet, tyle że rafinowanej...

Napisane jest , że najlepiej sie nadaje do smażenia, gotowania.. Wierzyć etykiecie??

Ja na teflonie smaże kuraka, pod koniec troche czarnego sosu sojowego i wypas kurak na razowca...

www.blog.myfit.pl - EKSTREMALNA REDUCKJA ! DORADŹ|SKOMENTUJ

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 1266 Wiek 37 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 11944
Polej kurczaka oliwą z oliwek , zawiń go
do woreczka specjalnego i włóż na 2h do piekarnika
niech się dusi. Ja tak przygotowywuje kurczaka i
karczek.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Mleko w proszku a masa

Następny temat

Proszę o pomoc.

WHEY premium