Szacuny
1
Napisanych postów
52
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
10172
Mam pytanie jak sobie radzicie z jedzeniem w pracy, gdzie zazwyczaj jest tylko jedna przerwa śniadaniowa, ja właśnie ostatnio zacząłem nową pracę no i mam problem , myślałem o jakimś gainerze - porcja 100g na dwa razy między posiłkami, jednak trudno nim zabić głód no i mam obawy czy nie odłoży mi się on w tłuszcz.
Szacuny
1
Napisanych postów
52
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
10172
Pracuje 8 godzin, a jak z węglami w gainerze - nie pujdzie mi to w tłuszcz? bo mam skłonność do jego łapania, narazie pije kefiry między posiłkami w sumie 2x400g jednak troche mało węgla w nich jest no i niema zdrowych tłuszczy
Szacuny
1
Napisanych postów
52
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
10172
Jasne że mam diete, waże produkty, licze makroskładniki itp. Pracuje od 10 do 18 , śniadanie kończe ok. 9:30 , przerwe w pracy mam w zależności jak dużo jest roboty ok.14-15 , nast. obiad w domu ok.18:30 , czyli między tymi posiłkami mam odstęp ok.4-5 godzin więc zdecydowanie za dużo do tej pory jadłem co 2,5 -3 godz. , narazie pije kefiry , jak sądzicie lepszy kefir czy gainer, a może coś jeszcze innego ?
Szacuny
0
Napisanych postów
146
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
704
Węgle w gainerach to głównie maltodekstryny, które trawione są "po kolei" dostarczają energi stopniowo. I pamiętaj , że liczy sie dzienne dostarczenie kcal i to jak zjesz jakas tam porcjie gainera w pracy nie przełoży sie na na to, że zyskasz dodtakowe kg. Chyba, że będziesz go jesc w dużych ilościach i przekraczał znacznie swoje dzienne zapotrzebowanie kcal.
"Niewiarygodne, ale jest osoba, która nie cieszyłaby się z ludzkiej nieśmiertelności.
To grabarz."
- Andrzej Majewski
muscle-zone.com
Jak nie wiesz o co chodzi? Zobacz do profilu na strone domową