BIAŁKO W PROSZKU OVOPOL
Surowiec: świeże białka jaj kurzych.
Opakowanie: worek papierowy lub karton z umieszczonym wewnątrz workiem foliowym.
Ciężar jadnostkowego opakowania: 25 kg.
Okres przydatności do spożycia: 12 miesięcy od daty produkcji.
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i przewiewnym magazynie.
Zastosowanie: odżywki, wyroby farmaceutyczne, cukiernicze, mięsne, itp.
WYMAGANIA FIZYKOCHEMICZNE
Zawartość wody max 8,0%
Białko min 83,5%
Tłuszcz max 0,2%
Cukier redukujący max 4,0%
pH 8,0 - 9,0
Metale ciężkie (Pb) max 10,0 ppm
Granulacja 40,0 mesh
Rozpuszczalność min 92,0%
Smak i zapach właściwy
WYMAGANIA MIKROBIOLOGICZNE
Bakterie tlenowe mezofilne w 1,0 g < 20 000
Enterobacteriaceae w 1,0 g < 100
Salmonella 25,0 g nieobecne
Gronkowce chorobotwórcze w 1,0 g nieobecne
-------------------------------------------------------
ALBUMINA JAKA KURZEGO SUSZONA OVOPOL
Surowiec: świeże białka jaj kurzych.
Opakowanie: worek papierowy lub karton z umieszczonym wewnątrz workiem foliowym.
Ciężar jadnostkowego opakowania: 10 lub 25 kg.
Okres przydatności do spożycia: 18 miesięcy od daty produkcji.
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i przewiewnym magazynie.
Zastosowanie: farsze mięsne, szynki, kiełbasy, pasztety, przetwory rybne, itp.
WYMAGANIA FIZYKOCHEMICZNE
Zawartość wody max 8,0%
Białko min 83,5%
Tłuszcz max 0,2%
Cukier redukujący max 0,1%
pH 5,0 - 7,5
Metale ciężkie (Pb) max 10,0 ppm
Granulacja 40,0 mesh
Rozpuszczalność min 92,0%
Siła żelowania 550 ± 100 g/cm2
Zdolność emulgowania 550 ± 50 cm3
WYMAGANIA MIKROBIOLOGICZNE
Bakterie tlenowe mezofilne w 1,0 g < 5 000
Enterobacteriaceae w 1,0 g < 100
Salmonella 25,0 g nieobecne
Gronkowce chorobotwórcze w 1,0 g nieobecne
-------------------------------------------------------
Informacje pobrane ze strony producenta:
http://www.ovopol.pl/
Pozdrawiam