SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Kasza jęczmienna

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 15976

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 164 Napisanych postów 12853 Wiek 36 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 43234
to juz predzej różnice od stopnia rozgotowania

jeżeli pomogłem , Ty pomósz mi wejdz w link i się zarejestruj http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=krzakzak 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 2931 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 24391
zakrześ bardzo mozliwe wlasciwie tylko raz spotkalam sie z tym przyrownaniem do 50g zamiast 100
w kazdym razie dla kaszy jeczmiennej czesciej pojawia sie IG w granicach 20-30
Pzdr

----> www.pajacyk.pl <----

na weekendach mnie NIE MA!

::]]}|{{[[:: a44 - electro glide in blue

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Charon ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 119 Napisanych postów 5388 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 111118
Zależy też od gatunku produktu (różna zawartość amylazy i amylopektyny). Szukając IG produkktu najlepiej korzystać z tej strony: http://www.glycemicindex.com/ 

Beatus, qui prodest, quibus potest

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 525 Wiek 36 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 2666
wiecie co, powiem Wam tak. najlepsi profesorowie nie potrafią zagłebić sie do końca w tajemnice anatomii a my tu rozkminiamy o IG kaszy. kurczek
odpowiedzmy sobie na pytanie:
dobra jest??
no dobra... no i po wyścigach, starczy tyle. jak dobra to jemy i tyle.

I mam pytanie do tych co sie znają?/ czy gotowanie (gólnie obróbka termiczna) wływa na zmienę długości łańcówchów sacharydów? np w ryżu, ziemniakach.

no niektóe substancje sobie tam reagująna zwiększona temp. np białko zostaje ścięte.

jak to jest z ww?
i czy IG sie zmiania?

zdr!

gdybyś robił regularne zastrzyki
dziś miałbyś 100 razy zepsze wyniki

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Charon ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 119 Napisanych postów 5388 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 111118
Na długość łańcucha nie, ale obróbka termiczna i mechaniczna powoduje, że pokarm jest rozdrobniony i enzymy mają większy dostęp do cząsteczek skrobii.

Przeciwnie działa właśnie błonnik rozpuszczalny, tworzy z pokarmem coś w rodzaju żelu przez co enzymy mają utrudniony dostęp do makroskłandików.

Beatus, qui prodest, quibus potest

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 525 Wiek 36 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 2666
aa, to takie coś jakby w stylu CHitosanu. też robi żel w żółądku. a po ciort takie coś komus? kulturyście by to wyszło na NIEDORZYWIENIE.
jak myślicie?

zdr!

gdybyś robił regularne zastrzyki
dziś miałbyś 100 razy zepsze wyniki

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

efekty?!

Następny temat

kukurydza

WHEY premium