Szacuny
24
Napisanych postów
1862
Wiek
27 lat
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
9562
No a w tabelach twarów ma więcej białka. Jakaś rozbieżność.
Faktycznie - piszą w "w suchej masie" - tylko jak to się ma do kupowanego twarogu. Mniej czy więcej?
Szacuny
7
Napisanych postów
776
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
3259
toto pomysl sobie
powiedzy ze ser zawiera 80% wody
i majac te 80% wody jest sobe serkie z zawartoscia tłuszczu 3% ma tam sobie 14 % buałek i 3% weglowodanów
a teraz robisz z tego sucha masę czyli zabierasz te 80% wody
i wtedy masa jego zmniejsza sie do 20% masy wyjsciowej jednak ilośc składników odywczych nie ulega zmianie bo ani tłuscze ani biąlka ani cukry soie ni wyparuja
a więc masz w suchej masie 15% tłusczy 70 % białka i 15 % weglowodanów
wsio jasne czy jeszcze dokładniej to wytłumaczyć???
Zmieniony przez - rozex w dniu 2005-06-24 14:03:27
Psychika jest jak haszysz, wydaje sie byc twarda i nieplastyczna ale po dostarczeniu odpowiedniej porcji energii łatwo daje się modelowac.