Szacuny
15
Napisanych postów
668
Wiek
49 lat
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
1686
W zeszlym tygodniu polecialem kupic baniak bialeczka. Nie chcialem stricte 80-90% dlatego Olimp 65 wydalo mi sie akurat ze swoimi 65% bialka WPC i jajecznego i 15% maltodextryn. Proporcje odwrotne niz w gainerze a wiem ze to bialko dobrze idzie w miesnie i pali tluszcz w polaczeniu z efka i aerobami jak trzeba. Zerknalem w stary cennik z 2004 roku i stalo tam ze 2250g kosztuje we wroclawskiej hurtowni 94 zl.
Na miejscu okazalo sie ze teraz jest tylko opakowanie 2500g, kosztuje....129 zl ale pafoscan dal mi od reki znizke 10% i zaplacilem 117 zl.
Dopiero po wyjsciu z banka swiezej proteinki 65 zorientowalem sie ze cos tu nie tak bo przeciez i SP 80 i Egg 80 czy Provit 85 kosztuja podobnie za 2250g a ja w koncu kupilem "tylko" 65%. Skad u Olimpa taki zwod ze kosztujace przedtem 95 zl 2,25kg zmienia sie w 129 zl za 250g wiecej ?
Szacuny
90
Napisanych postów
17398
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
79160
adrian sog za dobry tekst
civic - rynek czasami dyktuje producentowi zasady, które są nawet dla nas detalistów niezbyt zrozumiałe - ale jednak musimy je przyjąc ...chyba że większość konsumentów opowie się przeciwko - wymuszając niejako na producencie zmiany zarówno w cenach jak i gramaturze danych produktów
Szacuny
15
Napisanych postów
668
Wiek
49 lat
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
1686
i jeszcze jedno: w jednym miejscu Olimp pisze: "idealnie dobrane proporcje bialka serwatkowego do jajecznego 2:1..." a na etykiecie: WPC 80%, Koncentrat bialek jaj 20%. Gdzie wiec to 2:1 bo Olimp ma jakas swoja matematyke najwyrazniej. Mnie tu wychodzi 4:1 :)
Ale 65% jest dobre, smak bananowy, przez te 15% maltodextryn latwiej zniesc okresy keto-loadu a poziom wegli i tak jest w normie, tym bardziej ze to niski IG