Szacuny
1
Napisanych postów
149
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
2114
heelo
Dzisiaj zrobiłem sobie małe doświdaczonko!
A mianowicie zważyłem fileta z kurczaka przed i po gotowaniu.
Wynik - 110 g z mniejszyło sie do 65-70 g.
Co to oznacza nie wiem?? Ale skoro ktoś sugeruje aby jeść tyle a tyle to jest to troche podejrzane - bo jak widomo gotowanie "węgli" wprost przeciwnie zwieksza ich wage ponieważ chłoną wode.
tak więc jak z tym jest - ważyć przed czy po gotowaniu, gotować czy nie??
Jak na człowieka o wzroście 163,5 cm umięśnienie jego rąk robi ogromne wrażenie. W sezonie ich obwód nie spada poniżej 53 cm, zaś poza sezonem rośnie nawet do 58 cm. Rzeczą niezaprzeczalna jest, że ma on wspaniałą genetykę, jeśli chodzi o umięśnienie rąk. Już jako 17-latek, gdy zdobywał pierwszy z trzech swoich tytułów Mr. Australia, miał ręce mierzące w obwodzie 50 cm.
Szacuny
119
Napisanych postów
5388
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
111118
1. Mieso nie zawiera wegli, ewentualnie male ilosci
2. Wegle nie "chlona" wody, chyba, ze glikogen
3. Wazymy przed, ilosc makroskladnikow sie nie zmienia, jedynie woda
Szacuny
1
Napisanych postów
149
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
2114
Chłopaki - węgle chłoną wode i to max.
Ale za chloere nie wiem czemu mięso zmniejsza swoją wagę!
Jak na człowieka o wzroście 163,5 cm umięśnienie jego rąk robi ogromne wrażenie. W sezonie ich obwód nie spada poniżej 53 cm, zaś poza sezonem rośnie nawet do 58 cm. Rzeczą niezaprzeczalna jest, że ma on wspaniałą genetykę, jeśli chodzi o umięśnienie rąk. Już jako 17-latek, gdy zdobywał pierwszy z trzech swoich tytułów Mr. Australia, miał ręce mierzące w obwodzie 50 cm.
Szacuny
1
Napisanych postów
149
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
2114
w takim razie powiedzmy że 100g kurczaka ma 22g białka
gotouje to wszystko i ile mi zostaje białeczka??
Jak na człowieka o wzroście 163,5 cm umięśnienie jego rąk robi ogromne wrażenie. W sezonie ich obwód nie spada poniżej 53 cm, zaś poza sezonem rośnie nawet do 58 cm. Rzeczą niezaprzeczalna jest, że ma on wspaniałą genetykę, jeśli chodzi o umięśnienie rąk. Już jako 17-latek, gdy zdobywał pierwszy z trzech swoich tytułów Mr. Australia, miał ręce mierzące w obwodzie 50 cm.