SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

fasola

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 5785

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Charon ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 119 Napisanych postów 5388 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 111118
To przez to, że nie mamy paru enzymów, żeby strawić wszystkie węglowodany z fasoli. Tymi niestrawionymi żywią sie bakterie zamieszkujące nasze jelita, przy czym produkują przy tym dużo gazów.

Beatus, qui prodest, quibus potest

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 128 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 4438
1.) Co do długości gotowania - to polecam fasolkę mung. Gotuje się "tylko" 30 min. Adzuki i czarna - ok. 45 min.
2.)Ja nie mam żadnych problemów z trawieniem, gazów itd. tylko że trzeba dobrze doprawić. Może przesadzam ale daje po 1 łyżeczce takich przypraw jak - imbir, bazylia, tymianek, majeranek, cząber i kminek. (oczywiście wrzucam je na początku gotowania, a nie już po Spróbujcie.

"In the warriors code there’s no surrender.
Though his body says “stop”, his spirit cries “never” "

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Nabiał :/

Następny temat

Paluszki Rybne 100%filet

WHEY premium