Beatus, qui prodest, quibus potest
...
Napisał(a)
To przez to, że nie mamy paru enzymów, żeby strawić wszystkie węglowodany z fasoli. Tymi niestrawionymi żywią sie bakterie zamieszkujące nasze jelita, przy czym produkują przy tym dużo gazów.
...
Napisał(a)
1.) Co do długości gotowania - to polecam fasolkę mung. Gotuje się "tylko" 30 min. Adzuki i czarna - ok. 45 min.
2.)Ja nie mam żadnych problemów z trawieniem, gazów itd. tylko że trzeba dobrze doprawić. Może przesadzam ale daje po 1 łyżeczce takich przypraw jak - imbir, bazylia, tymianek, majeranek, cząber i kminek. (oczywiście wrzucam je na początku gotowania, a nie już po Spróbujcie.
2.)Ja nie mam żadnych problemów z trawieniem, gazów itd. tylko że trzeba dobrze doprawić. Może przesadzam ale daje po 1 łyżeczce takich przypraw jak - imbir, bazylia, tymianek, majeranek, cząber i kminek. (oczywiście wrzucam je na początku gotowania, a nie już po Spróbujcie.
"In the warriors code there’s no surrender.
Though his body says “stop”, his spirit cries “never” "
Polecane artykuły