zakup tuszki z rożna jest bardzo wygodny, oszczędzamy czas na przygotowania- jesli się jest pewnym żródła pochodzenia(te wielkomarketowe to jakieś śmierdziele podobno)
Ale przecież noga jest jednak tłustsza od piersi.Podobnie ze skrzydełkiem. Także mięso z oklic skóry często jest lekko otłuszczone po jej ściagnięciu
I teraz bądż tu mądry,
czy tego tłuszczu należy się "bać"???
Cięzko bowiem oszacować ile go tam tak naprawdę jest.
Jesli chodzi o finansową opłacalność----
z jednego kurczaka po obraniu miałam ostatnio ok 600g czystego mięsa, kg kuraka z koścmi i skórą kosztuje 8 zł wypada więc ok 13 zł za kg mięsa...w sumie kupuję czasem w tej cenie piersi z kurczaka,
Może jednak lepiej poprzestać na piersi, tylko ten smak....
Jak oni te tuszki doprawiają,że takie dobre
To tak z lużnych rozważań nad kurzym ciałem
Pozdro
DUCK
Zmieniony przez - malinaf w dniu 2005-10-08 02:30:19
malinaf