SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Zaginione węglowodany

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 2668

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 78 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 3709
Znalazłam fajne tabelki żywieniowe w postach podwieszonych (dziękuję Marcinecki ) tylko nie mogę jednego skumać. Sprawdzałam wartości odżywcze mąki sojowej odtłuszczonej i wyglądały one tak:
http://www13.netrition.com/cgi/foods.cgi?data=16118
Węglowodany - 37.98 g (jako różnica 100g - białko, tłuszcze, "ash" i woda)
Cukry - 19.80 g
Błonnik - 10.20 g
Czyli rozumiem, że na węglowodany składają się cukry i błonnik czyli 30g.
Zostaje jeszcze 7,98g węglowodanów - gdzie je dopisać? Jako trawione, czy nie?
Być może coś źle zinterpretowałam
A i co to jest ten popiół ?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 273 Wiek 40 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 3517
ja mysle ze jako CUKRY sa tam cukry proste (ewentualnie np sacharoza) a ta reszte weglowodanow stanowi skrobia ??
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 216 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 915
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 78 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 3709
Wielkie dzięki EnvyY, myślę, że dobrze to wykombinowałaś Posprawdzałam jeszcze inne produkty takie jak ziemniaki i mąka pszenna biała, i wychodzi na to, że ta różnica brakujących węglowodanów się u nich jeszcze bardziej powiększa, a chyba one są bogate w skrobię Czyli będę po prostu musiała odejmować od węglowodanów tylko błonnik i mam węglowodany strawne.

Jefreey dzięki za tabele - te też znam, ale mało tam jest produktów, dlatego te nowe tak mi sę podobają
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 216 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 915
Na początku czytania twojego posta sie wqrzyłem i pomyślałem no nie a mi to nei podziękuje Spox no problem
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 273 Wiek 40 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 3517
nie ma za co a wymyslilam to tylko dlatego, ze na opakowaniu wasy jest napisane : ww - iles tam, w tym cukry iles tam ;] wiele osob, ktore nie zajmuja sie odzywianiem nie wie, ze skrobia to tez cukier
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 273 Wiek 40 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 3517
a tej maki to i tak radze nie jesc obojetnie ile ma ww i blonnika
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 78 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 3709
To z cukrami to po prostu nie zaskoczyłam, że pisząc cukier mieli na mysli tylko cukry proste, ale teraz wszystko jest już oki

Czemu odradzasz mąkę sojową ?? Coś z nią nie tak ?? A może chodzi o to, że sprawdzałam odtłuszczoną - w sumie wolałabym zwykłą, ale takiej nie mogę nigdzie zdobyć. Chciałam zrobić sobie naleśnika do twarogu (bo omlet z samych jajek jakoś za bardzo się rozpada), a jestem na diecie niskoweglowodanowej, więc myślę, że mąka sojowa jest tu dobrym rozwiązaniem.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

jak zostac instruktorem fitness

Następny temat

tłuszcze...te złe

WHEY premium