SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Jak pogodzić diete z pracą?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1031

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 134
Witam,
Chciałbym zacząć stosować dietę redukcyjną, ale mam problem taki, że wstaje o 5:00 rano( nie jem nic ) do pracy, w której jestem od 6:00 do 12-14. W pracy jem tylko jeden posiłek przeważnie między godz. 9-10. Ten posiłek spożywam w jadłodajni. Póżniej po powrocie z pracy jem kolejny posiłek gdzies kolo 14-15. o 17:30 jestem na siłowni( jakies 2 godz ), a ostatni posiłek jem po 22.
Waże 80 kilo przy wzroscie 173 cm, moje dzienne zapotrzebowaie wedlug wiliczeń to troche ponad 2400 kcal.
I właśnie tu mam takie pytania jak dobrać wartość energetyczną produktów np. 0 5:00, w czasie posiłku w pracy, w domu po pracy i po siłowni.
Co można jeść w takich polskich jadłodajniach? Jak wiadomo pełno tam tłustego jedzenia (goloneczki, karczki itp), czy np. jesć same ziemniaki z kapustą :).
Aha pracuje fizycznie, praca w sumie troche ciężka po przy wywozie śmieci.
Bardzo prosze o jakąś pomoc.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 130 Napisanych postów 8967 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 48014
sniadanie tez jedz, posilki bierz w pojemnikach do pracy, bialko i tluszcz rozloz rownomiernie we wszystkich posilkach a weglowodany tylko rano, przed i po treningu, pamietaj o antyoksydancie po treningu i omega 3 a takze o suplementacji okolotreningowej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 1130 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 12734
Według mnie potrzebujesz, po pierwsze, wagę elektroniczną [ dobranie odpowiedniej gramatury produktu ], po drugie garnka, w którym będziesz gotował produkty bez oleju a więc na parze i po trzecie pojemników próżniowych, które będą pomocne w przechowywaniu i transporcie posiłków, np. praca.

Grunt to solidna infrastruktura kuchenna obok wiedzy z zakresu odżywiania.

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Redukcja do sprawdzenia :)

Następny temat

POMOCY !! POTRZEBUJE DIETE

WHEY premium