Miło bedzie jak ktoś poratuje wiedzą. Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Gdzie znajde coś na temat "Wchłaniania" białka?? Tzn. Czy szybciej sie wchłania białko z jajka czy z sera ( tak dla zrozumienia ). Potrzebuje troche wiedzy na ten temat. To samo prosiłbym na temat W-W.
Miło bedzie jak ktoś poratuje wiedzą. Pozdrawiam
Miło bedzie jak ktoś poratuje wiedzą. Pozdrawiam
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
ciemność widze ciemność
...
Napisał(a)
Temat nie jest taki prosty, bo trawienie zależy od masy czynników, np. od zawartośći i wielkości posiłku, szybkości opróżniania żołądka. Różne białka o tej samej zawartości aminokwasów osiagają różne ich stężenie we krwi. Białko jaja jest białkiem pośrednim między b. serwatkowym a kazeiną. Powyżej wykres obrzujący ich wchłanianie. Widać na nim, że mimo tego co wiele osób sądzi serwatka wchłania się tak samo długo jak kazeina, zmienia się tylko szybkość uwalnianych do krwi aminokwasów.
Co do węglowodanów temat jest prostszy i łatwo o informacje w internecie, szukać pod hasłami takimi jak węlowodany złożone, indeks glikemiczny.
Beatus, qui prodest, quibus potest
Polecane artykuły