1. Jak wyglada sprawa zapotrzebowania kalorycznego na low carb - tenuje aeroby trzy razy w tygodniu (45min rowerek) + silownia - narazie na atlasie bo mam ograniczony dostep do wolnego ciezaru. A wiec czy wystarczy przyjac np 2500kcal na dzien i to spowoduje utrate tluszczu czy musze obnizyc wielkosc kalorii do deficytu np 1500kcal dziennie ??
2. Wiem ze na low carb glownym zainteresowaniem ciesza sie miesa czerwone, ryby, jaja, roznego rodzaju sery tluste, smietana i tpd ale co z podrobami miesnymi - czy dozwolone jest jedzenie np zwyczajnej (nie wyobrazam sobie grilla bez niej), parowek, udek, nozek z kurczaka i tpd ??
3. Jak ma sie sprawa z dodatkami zywieniowymi - jestem zwolennikiem dodawania ketchupu do wszystkiego - moge wiec tego ketchupu uzywac czy tez ma on za duzo weglowodanow i jest raczej nie dopuszczalny ?
4. Ostatnie pytanie jak ma sie sprawa ze smazeniem potraw - jajka jem gotowane lub w postaci jajecznicy, udka mozna zapiec, zeberka przygotowac w pysznym sosie na bazie smietany ale jak ma sie sprawa ze smazeniem np kielbasy czy piersi z kurczaka. Aha jeszcze jedno czy dozwolone jest uzywanie bulki tartej jako panierki :)
Mysle ze to tyle narazie - jak sobie cos przypomne to dopisze co i jak :) Po otrzymaniu odpowiedzi postaram sie wkleic przykladowy jadlospis na caly tydzien.
No one is perfect ...