Szacuny
11
Napisanych postów
1130
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
12734
To, że będzie smażone, pieczone nie uczyni zainteresowanego grubszym jeśli będzie się zgadzał bilans. Najważniejszy jest dzienny bilans kaloryczny bo to przez jego nadwyżkę przybiera się na wadze a nie stereotyp " bo od tłuszczu się tyje ... " .
Jeśli musisz smażyc, piec to rób to na niskokalorycznych tłuszczach [ np. PAM ]. Gorąco namawiałbym jednak do parowania, innymi słowy, gotowania na parze - mięso, jak i inne produkty nie traci aż tak wielu cennych składników.
gotowanie na parze - tradycyjne gotowanie - smażenie / pieczenie [ zdrowsze grillowanie na elektrycznym - poczytaj o tym ]
Szacuny
97
Napisanych postów
2782
Wiek
42 lat
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
15058
A ja zalecam smażenie na niewielkiej ilości tłuszczu (w trakcie cyklu masowego) bo raz, że gotowanego mięsa to ma się dość po dwóch dniach a dwa że na cyklu masowym nie ma co tak znowu liczyć każdej kalorii i odmawiać sobie wszystkiego bo w koncu o nadwyżke kaloryczną tutaj chodzi, co innego na redukcji - tam faktycznie dobrze by było odpuścić sobie smażenie produktów - chyba że na niskołuszczowych olejach.
Szacuny
7
Napisanych postów
243
Wiek
42 lat
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
4590
Osobiscie nie trawie gotowanej piersi, jednak wpadlem na pomysl i zmielilem owa piers, dodalem troche cebuli, koperku, przypraw i ryzu brazowego i ugotowalem. Cos pysznego :) zdrowo i smacznie... polecam.