...
Napisał(a)
witam,obliczyłem że ze 180 g białka (2g/kg) które spożywam na masie jest tylko 130-135 g bialka zwierzęcego.reszta to białko roślinne.czy powinienem dodać wiecej bialka zwirzecego i ile mniej więcej żeby nie wychodziło zbyt dużo?i jeszcze jedno troche glupie pytanie-czy mleko które się gotuje z platkami owsianymi traci swoje wartości odżywcze-bo zauwazyłem że kiedy dużo wsypuje tych platkow to wchlaniają większośc tego mleka.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Białko poddane obróbce termicznej ulega częściowej denaturyzacji. Niemniej nie tracimy na tym wcale tak wiele z wartości odzywczych więc nie przejmuj się.
Osobiście nie gotuję płatków a jedynie je zalewam mlekiem, po 5 minutach są miękkie i gotowe do spożycia
Osobiście nie gotuję płatków a jedynie je zalewam mlekiem, po 5 minutach są miękkie i gotowe do spożycia
...
Napisał(a)
tyle ile masz jest ok, nie rozdzielaj na zwierzece i roslinne, tylko licz calosc
...
Napisał(a)
Generalnie jak najwięcej zwierzęcego. Jeśli jesz roślinne to warto dodać do tego kawałek mięska, by było pełnowartościowe.
Polecane artykuły