Piszecie że najlepsze zwykłe albo górskie, ale np na http://www.kupiec.pl/site.php?d=1&o=3 są wymienione błyskawiczne, górskie i górskie zwykłe więc dowolne górskie będą ok ?
Czy trzeba płatki zalewac wrzątkiem ? Na zwykłym pisało że trzeba gotowac przez parę minut co np w pracy nie wchodzi w grę, z drugiej strony na opakowaniu był przepis typu zalac zimną wodą i zostawic na noc itd
Na razie kupiłem błyskawiczne, po zalaniu zimnym mlekiem są ok tylko trochę twarde. Po zalaniu wrzątkiem taki sztynch że myślałem że pawia puszczę, zrobił się kloc i dolałem zimnego mleka, smakowo takie sobie a posiłem powinien sprawiac przyjemnośc ;)
PS czy chleb sitkowy to może jakaś odmiana razowego pełnoziarnistego ? bo nawet go polubiłem, a razowy widzę zapakowany w folię, nie wiem ile dni leży na półce