Zmieniony przez - DeeJaaVuu w dniu 2002-06-07 15:16:11
...
Napisał(a)
Każdy chyba wie że ser żółty jest bardzo tłusty ale ma sporo białka np w serze Gouda w 100g jest 24g tłuszczu i 26g białka, ale chyba niewiele osób wie o tym że topienie takiego sera tzn jedzenie np tostów z serem jest bardzo niezdrowe. Kiedyś czytałem że w czasie topienia sera żółtego wydobywają się jakieś niezdrowe i toksyczne substancje. Jak to z tym naprawde jest ??
Zmieniony przez - DeeJaaVuu w dniu 2002-06-07 15:16:11
Zmieniony przez - DeeJaaVuu w dniu 2002-06-07 15:16:11
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
sa tez sery żółte, które mają tylko 13% procent tłuszczu,a nie ustępuja smakiem tym zwykłym, więc mozna zawsze wybrac taki. A co do topienia sera-to zawsze przy obróbce cieplnej produktów spozywczych następuje szybkie utlenianie się ich składników(z tego co wiem szczególnie chodzi o tłuscze) i powstawanie ogromnej ilości wolnych rodników, a te jak wiadomo zdrowiu nie służą.
smoczek
smoczek
...
Napisał(a)
czyli ser zolty jest najgorszy w formie rozstopinej ponieważ traci swoje wartosci odzywcze i tyle (ah te chessburgery
ziki2000
ziki2000
<<<Champions
are Made
Not Born>>>
...
Napisał(a)
No może to i o wolne rodniki chodziło . Więc trzeba pamiętać o piciu zielonej herabty po zjedzeniu grzanki z serem żółtym
"Wszystko co pięknie, rodzi się w bólu"
"Wszystko co pięknie, rodzi się w bólu"
Polecane artykuły