M i ę s o :Niewielka porcja mięsa (50 g) dwa razy w tygodniu będzie idealna dla Twojej grupy krwi. Wybieraj baraninę lub indyka. Nie zaszkodzi Ci też wątróbka.
Unikajbekonu, cielęciny, dziczyzny, gęsi, kaczki, kuropatwy, kurczaków, mięsa bawołu, przepiórek, serc, szynki, wieprzowiny, wołowiny.
R y b y i o w o c e m o r z a :Ryby do swojej diety dobieraj bardzo starannie. Jedz potrawy z dorsza, jesiotra, łososia, makreli, morszczuka, pstrąga, szczupaka, sardynek, ślimaków.
Unikajhalibuta, homara, krabów, raków, krewetek, wędzonego łososia, okonia, węgorza, śledzia i szarej soli.
J a j a i n a b i a ł :Możesz jeść tylko produkty z mleka kwaśnego:
jogurt, kefir, kwaśną śmietankę, owcze mleko, ser owczy i mozzarellę. Twój organizm zaakceptuje niewielką ilość jajek i topione serki śmietankowe.
Unikajlodów, masła i maślanki, serów żółtych, sera i mleka sojowego, sera blue, sera brie i camembert, słodkiego krowiego mleka.
T ł u s z c z e : Wskazany olej z oliwek.
Unikajoleju bawełnianego, oleju z kukurydzy, oleju krokoszowego, oleju słonecznikowego, oleju sezamowego.
wyczytalem cos takiego