To nalezy go płukac czy nie? i jak go opłukamy to on nie traci tych skłądników odżywczych? czyli węglowodany itp.?
...
Napisał(a)
Mam dziwaczne pytanie ale zawsze mnie to zastanawiało, jesli ugotujemy makaron to czy go od razu plukac pod wodą? bo tak duzo osób robi bo po ugotowaniu makaron jest tak jakby sliski i nie ma smaku wiecie o co chodzi.
To nalezy go płukac czy nie? i jak go opłukamy to on nie traci tych skłądników odżywczych? czyli węglowodany itp.?
To nalezy go płukac czy nie? i jak go opłukamy to on nie traci tych skłądników odżywczych? czyli węglowodany itp.?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
mi chodzi wlasnie o odżywianie bo jem po treningu zawsze makaron, ale nie wiem czy po płukaniu go on traci te skladniki?
...
Napisał(a)
wlewasz makaron do garnka z woda i gotujesz 30 min (zalezy jaki makaron).
...
Napisał(a)
plukasz go zimna ze wzgledu na skrobie, zeby sie nie kleil.. no chyba ze wolisz jesc ciape
...
Napisał(a)
Po co gotować makaron 30 minut? Ja zawsze gotuję 10 min. i jest dobry. Co do płukania, to nie dostrzegam żadnej różnicy w smaku, ale czasem płuczę go w zimnej wodzie jak mi się spieszy. Nie powoduje to żadnej straty wartości odżywczych.
...
Napisał(a)
ryz brazowy 30 minut
zwykly ryz 15-20
makaron 4-6 i starczy
Z tym 30 minut to moze chodzilo o makaron razowy bo nie wiem ile sie on gotuje
zwykly ryz 15-20
makaron 4-6 i starczy
Z tym 30 minut to moze chodzilo o makaron razowy bo nie wiem ile sie on gotuje
...
Napisał(a)
zawsze masz napisane z tylu na opakowaniu potym czasie (bo mogl sie nie dogotowac sprawdzac jedna sztuke czy miekka
makaron taki zwyklu kilkujajeczne 4-6 nieraz 10 min zalezy tez od tego jaki ogien ustawisz.
makaron razowy 10-12 nieraz 15 nawet
odcedzac nie musisz-->mozesz. nic makaraon nie traci z makroskladnikow
Zmieniony przez - f***master w dniu 2006-11-28 19:00:13
makaron taki zwyklu kilkujajeczne 4-6 nieraz 10 min zalezy tez od tego jaki ogien ustawisz.
makaron razowy 10-12 nieraz 15 nawet
odcedzac nie musisz-->mozesz. nic makaraon nie traci z makroskladnikow
Zmieniony przez - f***master w dniu 2006-11-28 19:00:13
...
Napisał(a)
taaa spłuczesz i zimny bedziesz jadł, makaron płucze się tylko wtedy gdy zamierzasz go schować do lodówki i zjeść za jakiś czas, robi sie to po to, zeby sie skubany nie kleił.
Good ol' chicken!
...
Napisał(a)
ja gotuje w sosie na patelni.
-Spójrz przez okno, co widzisz?
-Nic jest noc.
-Nie to cień mojej duszy...
...
Napisał(a)
myślisz, że Twoja rada się przyda komuś po 7 latach ?
Wierzyć to znaczy ufać, kiedy cudów brak.
Muscles not grow on trees!
Polecane artykuły