SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

olej rzepakowy

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 23731

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Charon ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 119 Napisanych postów 5388 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 111118
Do smażenia też używałbym oliwy z oliwek extra vergine, ewentualnie rzepakowego extra vergine. Olej kujawski jak i inne zawierają kwasy tłuszczowe trans, dzięki czemu mogą stać wieki na półkach, w cieple i wystawione na działanie światła i nie zjełczeją. Izomery trans są to najgorsze tłuszcze, jakie mogą być i powinniśmy ograniczać je do minimum.

A tak w ogóle, zależy co smażysz , jeżeli mięso - duś je, ewentualnie podsmażaj na małej ilości oleju i dalej duś - smak o wiele lepszy. Można też piec.

Zmieniony przez - Charon w dniu 2006-12-01 22:39:20

Beatus, qui prodest, quibus potest

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

kolezanka.

Następny temat

dieta redukcyjna do poprawy

WHEY premium