...
Napisał(a)
Chodzi o to że miód w temp. powyzej 60 stopni o ile dobrze pamiętam traci swoje zdrowotne właściwości.
...
Napisał(a)
enzymy zawarte w miodzie się uaktywniają ale musi odstawć ....
na sobie to żadne badanie potrzebna jest grupa osób
na sobie to żadne badanie potrzebna jest grupa osób
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
U mnie to wygląda tak że po dłuższym zaprzestaniu stosowania cukru tj. około 2 tyg nieużywania go(ww o wysokim IG) staje się bardziej nadpobudliwy,tak jak by czegoś brakowało organizmowi.Dzisiaj już nie wytrzymałem i skusiłem się na sernika.Samopoczucie od razu się poprawiło i organizm się jakby uspokoił.
Dodam że kiedyś bardzo dużo stosowałem cukru do herbaty,słodycze,napoje itp.Teraz zaczynam z tego rezygnować,łatwo nie jest ale nie poddam się
Dodam że kiedyś bardzo dużo stosowałem cukru do herbaty,słodycze,napoje itp.Teraz zaczynam z tego rezygnować,łatwo nie jest ale nie poddam się
...
Napisał(a)
Meta rulez - regularne posiłki, mi bardzo to pomaga by nie doprowadzić się do dużego głodu. Bo wiadomo na diecie bogatej w węgle, niski poziom cukru bardzo dramatycznie wpływa na samopoczucie (co innego na low carbie).
A jak już nie dasz rady i będziesz musiał zjeść coś słodkiego, to niech to będzie owoc, jakikolwiek. To co piszesz o nadpobudliwości i zdenerwowaniu, to reakcja organizmu na niski poziom cukru we krwi (glukagon, noradrenalina, kortyzol), w ten sposób organizm próbuje podnieść poziom cukru.
Zmieniony przez - Kłąbik w dniu 2011-02-13 23:32:12
A jak już nie dasz rady i będziesz musiał zjeść coś słodkiego, to niech to będzie owoc, jakikolwiek. To co piszesz o nadpobudliwości i zdenerwowaniu, to reakcja organizmu na niski poziom cukru we krwi (glukagon, noradrenalina, kortyzol), w ten sposób organizm próbuje podnieść poziom cukru.
Zmieniony przez - Kłąbik w dniu 2011-02-13 23:32:12
Pamiętaj, micha jest najważniejsza !!! >>>Odżywianie<<< :)
Polecane artykuły