a ten co mi zmienił podpis na jestem lamerem sam jest lamerem i niech sie wali na ryj.
pozdrawiam
...
Napisał(a)
ale chudy smaczniejszy, dla mnie i tylko tkai jadam.
...
Napisał(a)
Półtłusty jest ok, ale na chleb i z pomidorkiem itp a nie tak o to wmemlania bo go się nie da rozgnieść tak dobrze i np ze szczypiorkiem zrobić. No ja leje aktualnie 5g przed snem do 100g twarogu chudego. Do tego 50g pomidora, pieprz, majeranek.
Tak się pytałem, bo wyczytałem na stronce (nie pamiętam linka, ale znalazłem go na sfd) o układaniu diet. I tam było, żeby nie lać tłuszczu przed snem i takie o ******ły właśnie, żeby liczyć tylko pełnowartościowe białko.
Tak się pytałem, bo wyczytałem na stronce (nie pamiętam linka, ale znalazłem go na sfd) o układaniu diet. I tam było, żeby nie lać tłuszczu przed snem i takie o ******ły właśnie, żeby liczyć tylko pełnowartościowe białko.
...
Napisał(a)
do 100g twarogu, warzyw powinienes zjadac 200g, nie 50.
co do bialka, jesli 2/3 bedzie zwierzecego to jest luz i mozna liczyc wszystko
co do bialka, jesli 2/3 bedzie zwierzecego to jest luz i mozna liczyc wszystko
http://www.smoczyjezdzcy.pl - Smoczy Jeźdźcy - darmowa gra MMORPG w przeglądarce - polecam!
...
Napisał(a)
No właśnie powinienem zjadać około (65 * 2 = 130) 130g białka... Takiego pełnowartościowego jak naliczyłem jjem około 90 kilku g. Hmm... 90/130 = 0,69...... czyli jest w miarę ok
Nie napisałem tego, ale po tym twarogu jjem jeszcze marchewke (bo mi dermatolog kazała) i jej właśnie jjem 200g. Chodziło mi o to jak robie sam twaróg.
Nie napisałem tego, ale po tym twarogu jjem jeszcze marchewke (bo mi dermatolog kazała) i jej właśnie jjem 200g. Chodziło mi o to jak robie sam twaróg.
...
Napisał(a)
b dobre pytanie !!
nie znajdziesz jednoznacznej odp. przyczyna jest prosta. jesli przykladowo jesz malo produktow poch zwierzecego /mowa o prod. wysokobialkowych/ to automatycznie wzrasta wchlanianie bialek z prod. roslinnych , a przedwe wszystkim organizm b. skromnie rozporzadaz bialkami minimalizujac jego straty /nie traktuje go energetycznie a jedynie jako budulec - zakladajac ze kaloeycznosc posilkow jest na wyst. poziomie/.
jesli jesz duzo miesa , jaj , ryb to nie dosc ze organizm rozrzutnie gospodaruje bialkiem to jesszcze niejako nie traci czasu na pozyskiwanie bialka z produktow roslinnych , w ktorych bialko jest mocno zwiazane ze strukturami niestrawnych scian komorkowych /celuloza.....idt/
kolejny temat to wykkrzystanie bialka dostarczonego w diecie - tzn to ze jesz produkt zawierajacy bialko , wcale nie znaczy ze zostanie ono wchloniete i dalej metabolizowane w ustroju.
to ze nawet wiele produktow roslinnych jest bogatych w bialko wclae nie znaczy ze jest ono pelnowartosciwe jak tez to ze bedzie strawione i wchloniete /np soja - bogata w bialko calkowicie nie trawione przez ludzki ustroj, jedynie azjaci stodujac do produktow sojowych pewien rodzaj grzybow dokonuja niejako strawienia wstepn. poza ukladem trawiennym i wtedy moga soje traktowac jako zrodlo bialka/.
jak widzisz temat ciekawy i nie do konca wyjasniony.
zatem wniosek
licz tylko bialko z miesa , jaj, ryb, /tak by miec go miedzy 1,5 a 2 g na kg beztluszczowej masy ciala/.
nawet z pod. mlecznych osobiscie nie polecam liczenia kazeiny jako zrodla bialka pelnowartosciowego, bo nie wwszyscy z nasz dobrze toleruja kazeine - niz awsze o tym wiedzac !!
szykuje ten temat , bedzxie ciekawie , bo i temat jest ciekawy , pelen mitow i utrawoliych bledow.
pozdr
mc
nie znajdziesz jednoznacznej odp. przyczyna jest prosta. jesli przykladowo jesz malo produktow poch zwierzecego /mowa o prod. wysokobialkowych/ to automatycznie wzrasta wchlanianie bialek z prod. roslinnych , a przedwe wszystkim organizm b. skromnie rozporzadaz bialkami minimalizujac jego straty /nie traktuje go energetycznie a jedynie jako budulec - zakladajac ze kaloeycznosc posilkow jest na wyst. poziomie/.
jesli jesz duzo miesa , jaj , ryb to nie dosc ze organizm rozrzutnie gospodaruje bialkiem to jesszcze niejako nie traci czasu na pozyskiwanie bialka z produktow roslinnych , w ktorych bialko jest mocno zwiazane ze strukturami niestrawnych scian komorkowych /celuloza.....idt/
kolejny temat to wykkrzystanie bialka dostarczonego w diecie - tzn to ze jesz produkt zawierajacy bialko , wcale nie znaczy ze zostanie ono wchloniete i dalej metabolizowane w ustroju.
to ze nawet wiele produktow roslinnych jest bogatych w bialko wclae nie znaczy ze jest ono pelnowartosciwe jak tez to ze bedzie strawione i wchloniete /np soja - bogata w bialko calkowicie nie trawione przez ludzki ustroj, jedynie azjaci stodujac do produktow sojowych pewien rodzaj grzybow dokonuja niejako strawienia wstepn. poza ukladem trawiennym i wtedy moga soje traktowac jako zrodlo bialka/.
jak widzisz temat ciekawy i nie do konca wyjasniony.
zatem wniosek
licz tylko bialko z miesa , jaj, ryb, /tak by miec go miedzy 1,5 a 2 g na kg beztluszczowej masy ciala/.
nawet z pod. mlecznych osobiscie nie polecam liczenia kazeiny jako zrodla bialka pelnowartosciowego, bo nie wwszyscy z nasz dobrze toleruja kazeine - niz awsze o tym wiedzac !!
szykuje ten temat , bedzxie ciekawie , bo i temat jest ciekawy , pelen mitow i utrawoliych bledow.
pozdr
mc
IHS TEAM
Polecane artykuły