Szacuny
20
Napisanych postów
2533
Wiek
33 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
21926
czyli jak to jest???? sory za bawienie sie w archeologa ale temat moim zdaniem nie wyjaśniony, czyli mamy 100g ryu, który ma 78węgli 7białka a po ugotowaniu jest już 300g i jakie to ma wtedy wartości?? pyt. nr 2: kurczak ze swoich 100g robi po usmażeniu 75-80g, czli w tym przypadku np: z 20g białka robi się ile? kartofle jak ugotujesz to raczej nie zmieniają objętości więc wnioskuję że wartości odżywcze są podobne, ale jak nie to napiszcie zacznijmy od podstaw-lukasz w tabele że ryż ma 100g 78ww i gotujesz, i zastanawiasz się czy te 300g powstałe ma te same wartości? to dość problemowa kwestia i proszę o gruntowne wyjaśnienie!
Zmieniony przez - tommac20 w dniu 2007-12-26 14:40:04
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6266
Napisanych postów
76018
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
754780
Zartujesz sobie? Po pierwsze to wszystko zostalo wyjasnione na pierwszej stronie a po drugie zanim wejdzesz na 1 strone zastanow sie dlaczego niektore produkty zwiekszaja objetosc a niektore zmniejszaja i podczas jakich procesow sie to odbywa.