Szacuny
5
Napisanych postów
269
Wiek
51 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
4122
debe Ograniczę się na razie do wieprzowiny: wg med. chińskiej każdy pokarm spożywany przez człowieka ma wpływ na zachowanie i jego zdrowie.
Wystepuje tu podział składników spozywczych na 5 grup w zależności od smaku.
I tak wieprzowina jest w grupie/smaku słonym.
W zależności od sposobu przyrządzenia może być ona lekiem dla chorego (np. w stanach wyczerpania fizycznego) lub też podawana bez przypraw w dużych ilościach powodować zastoje i dysfunkcje narządów wewnętrznych.
Zwróć uwagę jaką estymą cieszy się słonina/smalec u ciężko pracujących robotników. Odpowiednio przyprawiona powoduje wydzielanie przez śledzionę tzw. płynów wewnętrznych, które odpowiadają min. za pracę innych narządów wew., a tym samym mają wpływ na wydolność organizmu.