SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dieta do oceny...!

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1491

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 41 Napisanych postów 1869 Wiek 38 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 6274
tylko staraj sie zachować rówowage w tłuszczach nnkt ( najlepiej 1:1:1 z opcjami zwiekszenia jednonienasychonych)
Jak poczytasz posty to zrozumiesz:)

Kopt-całe zczescie bo z twoim zdaniem liczyć mi sie trzeba:)ale z ta oliwa to tez niech nie rzesadza:) nie 42g w 1 posiłku)

Praktyk nie teoretyk, f***'ty nie bzdety

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 91 Napisanych postów 8680 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 31712
Zgadzam się w 100% Zresztą nie tylko oliwą można dobijać tłuszcze. Chyba gdzieś tam pisałeś np o orzechach. A co do proporcji to nasycone ograniczyłłbym do 30% max a reszta jedno i wielonienasycone. Proponuję jednak nie smażyć na oliwie z oliwek tylko na rzepakowym, z pestek winogron itp, a oliwą polewać np sałatę, surówkę, dodawać do tuny. Znacznie smaczniejsza i zdrowsza jest na zimno, zaś rzepakowy poprawi proporcje NKKT i ma większą temperaturę smażenia. Problem oczywiście jest ze zdobyciem rzepakowego nierafinowanego (ja w życiu nie widziałem)

"Energia przepływa, nie powinna stać.
A stoi gdy wątpisz w tę energię.
Musisz więc za energią nadążyć, nadążyć za siłą.
Wówczas jesteś z siłą w harmonii."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 41 Napisanych postów 1869 Wiek 38 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 6274
co do oleju z pestek winogron to sie nie zgodze z tym smazeniem. o tym tez chyba pisale wyzej albo w innym poscie ze najlepiej smazyc na stałych tłuszczach : smalec, olej kokosowy. No rzepakowy tez:) ale wiadomo jak z dostepnoscia i ceną:)

Praktyk nie teoretyk, f***'ty nie bzdety

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Kilka pytan co do diety...

Następny temat

Pośladki:))pomóżcie!!

WHEY premium