SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

czy obrobka termiczna wplywa na jakosc bialka?

temat działu:

Odżywki i suplementy

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1025

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51562 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
dajmy na to gdyby odzywke bialkowa potraktowac wrzaca woda? Albo np z czyms jakis czas w piekarniku jak ciasto podpiec - to czy jakos bialka si epogorszy? Nie mowie tu o scinaniu bialka to to tylko zmiana konsystencji ale o zniszczeniu aminokwasow. Ktos wie?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 49 Napisanych postów 5770 Wiek 43 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 42384
zniszczy , nie od wczoraj przetwarzanie na zimno jest wymieniane jako jeden z glownych atutuw pdzywek bialkowych , jednak wiadomo ze jakas minimalnie letnia woda nie powinna zaszkodzic , napewno nic sie nie stanie za to bialku sojowemu , mozna go dodawac do wypieków
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

tylko konkrety

Następny temat

Uniaversal Animal Test

WHEY premium