SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

chleb razowy a biały .. ?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 10319

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 409 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 9294
witam .. :) czy jest duża rożnica po za chlebem zwykłym .. a chlebem razowym pełnoziarnistym? Nie przepadam szczerze mówiąc za chlebem razowym .. o wiele bardziej wolę chleb biały, więc pytam czy jest znaczna różnica miedzy tym a tym .. ? czy mógłby mi ktos wytłumaczyc jaka ? Jeżeli jest juz podobny temat to z góry sorki ;]
pzdr
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 1256 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 23375
biały jest bardziej przetworzony i ma wysokie IG razowy bez zadnych dodadków typu karmel taki twardszy wybieraj jesli chodzi o pieczywo

na przyszłosc, uzyj wyszukiwarki oraz zajrzyj do tematu -"Pojedyncze pytania"

Pozdrawiam

"Każdy widzi jakim się byc wydajesz,niewielu czuje jakim jestes"
Nicollo Machiavelli

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 32 Napisanych postów 1187 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 21154
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 157 Wiek 40 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 1979
I jeszcze przydatna podpowiedź: kupując patrz na skład i wybieraj tylko te gdzie jest mąka żytnia. Niestety duża część (ponad połowa) dostępnych razowców u nas obok mąki żytniej zawiera też pszenną, co skutkuje między innymi podwyższeniem IG.

Bo naszym celem jest:
1)żyła na wierzchu
2)ponadrywane włókna mięśniowe

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 16 Napisanych postów 502 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 10576
Właśnie szczególnie w mniejszych sklepach trudno dostać chleb w 100 % z mąki razowej. Jednak w supermarkecie napewno będzie

A co sądzicie o chlebie z mąki razowej z dodakiem żytniej ???

Zmieniony przez - Kryzbi89 w dniu 2007-04-02 20:00:47
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 373 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 10057
takiego 100% z maki razowej to raczej nie uraczysz (mam kolesia co w piekarni robi, info z pirwszej reki), natomiast tak jak ktos wyzej pisal razowy z dodatkiem maki zytniej jak najbradziej (razowej jest gdzies ok 70%)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 41 Napisanych postów 2566 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 10268
Krótko i na temat - Chleb pełnoziarnisy jest lepszy niż biały. Tyle do gadania.

Zmieniony przez - Mazuro13 w dniu 2007-04-03 13:00:51
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 483 Wiek 39 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 8623
Węglowodany o jak najdłuższych łańcuchach dostarczają energię równomiernie i długookresowo (Ciemne razowe chleby, brązowy ryż, kasza gryczana) dlatego np. warto zarzywać je np przed treningiem. Z kolei węgle o krótkich łańcuchach są żażywane w celu szybkiego odzyskania energii np. po treningu (jasne pieczywo, jasny ryż, makaron ...)

"W życiu trzeba tak robić żeby zrobić a się nie narobić"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Charon ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 119 Napisanych postów 5388 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 111118
Pieczywo z pszenicy, makaron oraz ryż biały nie mają "krótkich" węglowodanów, prędzej większość ilość rozgałęzionych, czyli amylopektyny.

Beatus, qui prodest, quibus potest

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

WW...?

Następny temat

Zmiana diety i treningu

WHEY premium