pzdr
...
Napisał(a)
witam .. :) czy jest duża rożnica po za chlebem zwykłym .. a chlebem razowym pełnoziarnistym? Nie przepadam szczerze mówiąc za chlebem razowym .. o wiele bardziej wolę chleb biały, więc pytam czy jest znaczna różnica miedzy tym a tym .. ? czy mógłby mi ktos wytłumaczyc jaka ? Jeżeli jest juz podobny temat to z góry sorki ;]
pzdr
pzdr
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
biały jest bardziej przetworzony i ma wysokie IG razowy bez zadnych dodadków typu karmel taki twardszy wybieraj jesli chodzi o pieczywo
na przyszłosc, uzyj wyszukiwarki oraz zajrzyj do tematu -"Pojedyncze pytania"
Pozdrawiam
na przyszłosc, uzyj wyszukiwarki oraz zajrzyj do tematu -"Pojedyncze pytania"
Pozdrawiam
"Każdy widzi jakim się byc wydajesz,niewielu czuje jakim jestes"
Nicollo Machiavelli
...
Napisał(a)
I jeszcze przydatna podpowiedź: kupując patrz na skład i wybieraj tylko te gdzie jest mąka żytnia. Niestety duża część (ponad połowa) dostępnych razowców u nas obok mąki żytniej zawiera też pszenną, co skutkuje między innymi podwyższeniem IG.
Bo naszym celem jest:
1)żyła na wierzchu
2)ponadrywane włókna mięśniowe
...
Napisał(a)
Właśnie szczególnie w mniejszych sklepach trudno dostać chleb w 100 % z mąki razowej. Jednak w supermarkecie napewno będzie
A co sądzicie o chlebie z mąki razowej z dodakiem żytniej ???
Zmieniony przez - Kryzbi89 w dniu 2007-04-02 20:00:47
A co sądzicie o chlebie z mąki razowej z dodakiem żytniej ???
Zmieniony przez - Kryzbi89 w dniu 2007-04-02 20:00:47
...
Napisał(a)
takiego 100% z maki razowej to raczej nie uraczysz (mam kolesia co w piekarni robi, info z pirwszej reki), natomiast tak jak ktos wyzej pisal razowy z dodatkiem maki zytniej jak najbradziej (razowej jest gdzies ok 70%)
...
Napisał(a)
Krótko i na temat - Chleb pełnoziarnisy jest lepszy niż biały. Tyle do gadania.
Zmieniony przez - Mazuro13 w dniu 2007-04-03 13:00:51
Zmieniony przez - Mazuro13 w dniu 2007-04-03 13:00:51
...
Napisał(a)
Węglowodany o jak najdłuższych łańcuchach dostarczają energię równomiernie i długookresowo (Ciemne razowe chleby, brązowy ryż, kasza gryczana) dlatego np. warto zarzywać je np przed treningiem. Z kolei węgle o krótkich łańcuchach są żażywane w celu szybkiego odzyskania energii np. po treningu (jasne pieczywo, jasny ryż, makaron ...)
"W życiu trzeba tak robić żeby zrobić a się nie narobić"
...
Napisał(a)
Pieczywo z pszenicy, makaron oraz ryż biały nie mają "krótkich" węglowodanów, prędzej większość ilość rozgałęzionych, czyli amylopektyny.
Beatus, qui prodest, quibus potest
Polecane artykuły