Nie wiem ale babka mi w pracy powiedziala że mieso cos na tym traci i to juz nie to białko :/ czy to prawda ?
...
Napisał(a)
czy mozna zamrozic piers kurczaka i potem ją normalnie smazyc? nie traci nic na jakosci? Wiadomo zeby rozmrozic wsadzam ja do cieplej wody i tam lezy z godzine dopiero potem smaze.
Nie wiem ale babka mi w pracy powiedziala że mieso cos na tym traci i to juz nie to białko :/ czy to prawda ?
Nie wiem ale babka mi w pracy powiedziala że mieso cos na tym traci i to juz nie to białko :/ czy to prawda ?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
niee nie jest tto prawda..
Jedz smialo i o nic si enie boj
Jedz smialo i o nic si enie boj
GÓRA---->I am What I am
...
Napisał(a)
nic nie traci, bez obaw
http://www.smoczyjezdzcy.pl - Smoczy Jeźdźcy - darmowa gra MMORPG w przeglądarce - polecam!
...
Napisał(a)
Traci wode jak rozmrażasz a wiec zważ se przed zamrozeniem jesli wazysz wogle
Zmieniony przez - jabolcokk w dniu 2007-04-09 16:59:15
Zmieniony przez - jabolcokk w dniu 2007-04-09 16:59:15
...
Napisał(a)
Denaturacja nastepuje od wysokich temperatur. Ja tez tak robie ze mroze jak kupuje wieksze ilosci piersi.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Tracić na wartości może jeżeli będziesz rozmrażał pierś w ciepłej wodzie.
...
Napisał(a)
Tracić na wartości może jeżeli będziesz rozmrażał pierś w ciepłej wodzie.
to w koncu traci czy nie bo juz nie rozumiem:/ ta ktora teraz jem rozmrażałem w cieplej...
to w koncu traci czy nie bo juz nie rozumiem:/ ta ktora teraz jem rozmrażałem w cieplej...
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
Sposoby rozmrażania drobiu:
Metoda wodna. Rozmrażanie odbywa się przez natrysk lub zanurzenie tuszki (bezpośrednio lub w opakowaniu) w wodzie. Metoda pozwala na skrócenie procesu rozmrażania, jednak występują duże straty składników odżywczych i obniżenie jakości sensorycznej. Zauważalny jest na ogół wzrost masy produktu (wysoka wydajność rozmrażania), lecz wchłonięta woda wycieka i odparowuje w czasie obróbki cieplnej.
http://66.102.9.104/search?q=cache:D3B3CPDEmtEJ:www.przeglad-gastronomiczny.pl/arch_06_03.php rozmrażanie mięsa&hl=pl&ct=clnk&cd=3&gl=pl
Metoda wodna. Rozmrażanie odbywa się przez natrysk lub zanurzenie tuszki (bezpośrednio lub w opakowaniu) w wodzie. Metoda pozwala na skrócenie procesu rozmrażania, jednak występują duże straty składników odżywczych i obniżenie jakości sensorycznej. Zauważalny jest na ogół wzrost masy produktu (wysoka wydajność rozmrażania), lecz wchłonięta woda wycieka i odparowuje w czasie obróbki cieplnej.
http://66.102.9.104/search?q=cache:D3B3CPDEmtEJ:www.przeglad-gastronomiczny.pl/arch_06_03.php rozmrażanie mięsa&hl=pl&ct=clnk&cd=3&gl=pl
...
Napisał(a)
nie bój sie mięcho nie straci na wartości;] przecież po to się zamraża żeby zachowac wszystkie wartości odzywcze no i oczywiscie zeby sie nie zepsulo xD xD xD :)
1
Polecane artykuły