Zmieniony przez - kamil____ w dniu 2009-02-21 13:22:33
...
Napisał(a)
jaka jest różnica między produktem, w którym większość węglowodanów jest podana jako cukry, a tym, w którym ilość węglowodanów podana jako cukry jest bardzo mała (ale gdy w obu produktach jest taka sama ilość węglowodanów)? Jaka jest różnica dla organizmu? I jaka jest różnica dla osoby z candida?
Zmieniony przez - kamil____ w dniu 2009-02-21 13:22:33
Zmieniony przez - kamil____ w dniu 2009-02-21 13:22:33
1
...
Napisał(a)
odpowiedź masz kilka postów wyżej.
Lepiej unikać cukrów prostych.
Lepiej unikać cukrów prostych.
2
Quod medicina aliis, aliis est acre venenum
Trzecia Rzeczpospolita, Polska Ludowa
To samo od nowa, to samo od nowa...
...
Napisał(a)
Wawelski ale nie rozumiem, np. w rodzynkach mam:
carbohydrates 65.4g
of which sugar 65.4g
a mowi sie, ze najlepiej jeść owoce i suszone owoce...
dalej nie rozumiem i nie mam zadnej odpowiedzi kilka postów wyzej. Nie wiem dalej jaki procent z cukrów po zjedzeniu zabierają grzyby na swoj "rozrost" i jaki cukier najlepiej jeść, zeby przyswoic go najwiecej a zeby byl trudno przyswajalny dla grzybów.
A pytając chce takiej odpowiedzi np. zeby jeść te produkty w ktorych wartosc "w tym cukry" bedzie jak najmniejsza (chodzi mi o weglowodany jkak najmniej szkodliwe dla osob z candida, ale nie chodzi mi tutaj o blonnik). Czy tak jest czy nie? Dostajac taka odpowiedz bede juz wiedzial wszystko co chce wiedziec. Ale moze to jest jeszcze bardziej skomplikowane niz mi sie wydaje...
znalazlem takie cos w artykule o candida:
Należy ograniczyć też proste węglowodany, które są momentalnie zamieniane w cukier.
czy te węglowodany, które nie są uwzględnione pod pojęciem "w tym cukry" to nie są proste węglowodany i wlasnie one nie są momentalnie zamieniane w cukier? Czy zle rozumiem i jest jeszcze inaczej niz mysle...
Chyba jest tak jak mysle. Bo pogarsza mi się po owocach, rodzynkach, suszonych morelach, słodyczach, zwykłym cukrze, a wlasnie te produkty mają najwięcej tego cukru wyszczególnionego jako "cukry", a niby po chlebie, makaronach, ziemniakach nic mi nie jest (i jest bardzo malo cukrów zapisanych jako "w tym cukry"), a pisze się w artykułach o candida, zeby tego unikać. Jeśli ktoś się zna na candida to niech napisze i rozwieje moje wątpliwosci...
Zmieniony przez - kamil____ w dniu 2009-02-21 14:14:57
Zmieniony przez - kamil____ w dniu 2009-02-21 14:16:01
carbohydrates 65.4g
of which sugar 65.4g
a mowi sie, ze najlepiej jeść owoce i suszone owoce...
dalej nie rozumiem i nie mam zadnej odpowiedzi kilka postów wyzej. Nie wiem dalej jaki procent z cukrów po zjedzeniu zabierają grzyby na swoj "rozrost" i jaki cukier najlepiej jeść, zeby przyswoic go najwiecej a zeby byl trudno przyswajalny dla grzybów.
A pytając chce takiej odpowiedzi np. zeby jeść te produkty w ktorych wartosc "w tym cukry" bedzie jak najmniejsza (chodzi mi o weglowodany jkak najmniej szkodliwe dla osob z candida, ale nie chodzi mi tutaj o blonnik). Czy tak jest czy nie? Dostajac taka odpowiedz bede juz wiedzial wszystko co chce wiedziec. Ale moze to jest jeszcze bardziej skomplikowane niz mi sie wydaje...
znalazlem takie cos w artykule o candida:
Należy ograniczyć też proste węglowodany, które są momentalnie zamieniane w cukier.
czy te węglowodany, które nie są uwzględnione pod pojęciem "w tym cukry" to nie są proste węglowodany i wlasnie one nie są momentalnie zamieniane w cukier? Czy zle rozumiem i jest jeszcze inaczej niz mysle...
Chyba jest tak jak mysle. Bo pogarsza mi się po owocach, rodzynkach, suszonych morelach, słodyczach, zwykłym cukrze, a wlasnie te produkty mają najwięcej tego cukru wyszczególnionego jako "cukry", a niby po chlebie, makaronach, ziemniakach nic mi nie jest (i jest bardzo malo cukrów zapisanych jako "w tym cukry"), a pisze się w artykułach o candida, zeby tego unikać. Jeśli ktoś się zna na candida to niech napisze i rozwieje moje wątpliwosci...
Zmieniony przez - kamil____ w dniu 2009-02-21 14:14:57
Zmieniony przez - kamil____ w dniu 2009-02-21 14:16:01
Polecane artykuły