...
Napisał(a)
Dorsz i panga --> ok Dodalbym do tego grona jeszcze makrele/lososia/sledzia
...
Napisał(a)
Jadlospis:
https://www.sfd.pl/KSIEGA_KUCHARSKA_GUGCIA-t185543.html
https://www.sfd.pl/Przepisy_kulinarne-t52358.html
https://www.sfd.pl/KSIEGA_KUCHARSKA_GUGCIA-t185543.html
https://www.sfd.pl/Przepisy_kulinarne-t52358.html
"The important thing is not to stop questioning."
...
Napisał(a)
wszystko fajnie ale chetnie dowiedzialbym sie jakie faktycznie sa roznice miedzy miesem a ryba??? i nie chodzi mi bynajmniej o ilosc tluszczu bo sa tluste ryby i np wieprzowina oraz ryby chude i wolowina. zreszta wystarczy piers z kurczaka usmazyc na zwyklym oleju i juz nie ma wiekszego znaczenia ze ona byla chuda wczesniej... ponadto wartosc bv ryby jest wieksza. drazac ten temat przy okazji natknalem sie na pojecie pdcaa ktore wg Grasika jest bardziej miarodajnym wskaznikiem wchlanialnosci bialka bo uwzgelednia straty w procesach jego trawienia (niestety post z 2004r.). Podal tam link do tabeli pdcaa (tabela 7):
http://www.doh.gov.za/docs/regulations/2002/reg1055annex.html
w zwiazku z tematem mam pytanie: jaka jest roznica miedzy bialkiem z ryby (nie mylic z puszki) a bialkiem z miesa? w ogole jest jakas istotna? moze proporcje aminokwasow diametralnie sie roznia?
chetnie dowiedzialbym sie tego szczegolowo od kogos kto sie zna
http://www.doh.gov.za/docs/regulations/2002/reg1055annex.html
w zwiazku z tematem mam pytanie: jaka jest roznica miedzy bialkiem z ryby (nie mylic z puszki) a bialkiem z miesa? w ogole jest jakas istotna? moze proporcje aminokwasow diametralnie sie roznia?
chetnie dowiedzialbym sie tego szczegolowo od kogos kto sie zna
only a king would do anything to protect the kingdom
...
Napisał(a)
nie ma wielkich roznic, dlatego jemy zamniennie
"Jak kraść, to miliony.
Jak ruchać, to księżniczki"
...
Napisał(a)
Ryba jest ogolnie po to by jesc ja w piatek!
pzdr.
pzdr.
"The important thing is not to stop questioning."
Polecane artykuły