SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

makaron vs. ryż

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 13443

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 481 Wiek 39 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 9932
makaron ma ten plus ze mozna sobie dozowac jego gramature
czasami jem 80g na posilek a czasami 180g na posilek (oczywiscie przed gotowaniem podana waga)
a ryz jest w paczkach po 100-125g
a co do wartosci btw to sa one bardzo zblizone, wiec uwazam ze jakie kolwiek dywagacje na ten temat sa bez sensowne
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6265 Napisanych postów 76012 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754743
Ryz tez mozna kupujac bez woreczkow lub wysypuwac z woreczkow i gotowac bez nich na takiej ilosc wody zeby nie wylewac reszty. Bedzie to o tyle dobre rozwiazanie, ze pozwoli na zachowanie wiekszych ilosci witamin i mineralow.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 311 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 6003
Ryż ma dużo błonnika, ale za to makaron ma białka pochodzenia zwierzęcego. Jak dla mnie bez różnicy - co kto woli.

Człowiek to ogniwo pośrednie ewolucji: pomiędzy małpą a istotą myślącą.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 481 Wiek 39 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 9932
ja makaron durum ma duzo bialka pochodzenia zwierzecego to mam na nazwisko Coleman haha - skoncz was, wstydu oszczedz
bierzemy tutaj pod uwage tylko i wylacznie ciemny ryz i makaron
hmm ja mam brazowy ryz i ma mniej blonnika niz makaron
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 46 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 11993
Zaleznie od tego, co obecnie robimy. Bo jak ktos nie ma rozepchanego zoladka, a chce robic mase, to wiadomo, ze musi zjesc sporo weglowodanow - w tym przypadku wiecej wegli ma ryz, a takze mnie zapycha. A jesli redukcja, to sklanialbym sie w strone makaronu. Tyle ze zalezne to ejst od celu, danej osoby, upodoban kulinarnych. Najlepiej zmieniac, bo co za duzo, to szybko moze sie znudzic.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Jajecznica

Następny temat

dieta ketonowa dla nie-kulturystki ;-)

WHEY premium