SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

jak to jest z tym jajkiem?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1092

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 96 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 555
czy jajko na twardo jest tak samo wartosciowe jak surowe, chodzi mi ozawartosc bialka w nim oraz o przyswajanie, interesuje mnie jeszcze sklad wartosci z jajecznicy, czy traci cos bialka??

BUJAĆ TO MY, ALE NIE NAS!

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 32 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 386
traci czy nie traci, nieważne, surowe jest ohydne, ugotowane lepiej smakuje i lepiej sie przyswaja. nawet jeśli traci to prawie nic.

na forum jest od zaj*bania takich tematów...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 27 Napisanych postów 4672 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 31505
No i oczywiście salmonelle możesz mieć z surowych jajek, siostra miała i od tego czasu nie zjadł bym surowego jajka
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 457 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 10700
podczas obrobki termicznej cos tam traci ale tyle ze ja pier*** czlowieku salmonelli chcesz sie nabawic ? jedzac/pijąc surowe??
normalnie gotuj( smaz)nie martw sie wartosci nie zmaleja znaczaco


oo koledzy napisali juz

Zmieniony przez - TomasZ 18 w dniu 2007-07-14 00:24:16
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
ellis ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 126 Napisanych postów 4616 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 53303
Jest znacznie większa szansa zakażenia się bakteriami Salmonelli poprzez niehigieniczne obchodzenie się ze skorupkami jaj niż poprzez picie surowych.

Jeśli chodzi o przyswajanie białka to spotkałem się z tym opracowaniem:
http://jn.nutrition.org/cgi/content/full/128/10/1716

-dla surowych jaj przyswajalność białka na poziomie 65%
-dla gotowanych 93%

Zmieniony przez - ellis w dniu 2007-07-14 10:16:29
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 96 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 555
ja tylko pytalem, nie napisalem ze pije surowe jajca!!ale dziekuje za odpowiedzi.

BUJAĆ TO MY, ALE NIE NAS!

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Posiłki okołotreningowe - kwestia warzyw i tłuszczu

Następny temat

Kolejna Dieta, nie do Oceny tylko pomoc w sprawdzeniu

WHEY premium