Jak to działa? Skrobia rozkładana jest w organizmie na glukozę (cukier prosty), która stanowi główny materiał energetyczny w organizmie człowieka. Rezerwy glukozy magazynowane są w postaci glikogenu w mięśniach oraz wątrobie. Spożywanie zbyt kalorycznych lub obfitych posiłków prowadzi do powstania nadwyżki glukozy, która łatwo przetwarzana jest na tłuszcz zapasowy czyli tkankę tłuszczową. Wyciąg z fasoli hamując działanie alfa amylazy zapobiega rozkładowi skrobi, która nie ulega strawieniu i przyswojeniu w organizmie lecz zostaje wydalona w niestrawionej postaci poza ustrój. W taki sposób organizm otrzymuje mniejszą ilość energii. Nie powstają nadwyżki energetyczne (nadmierna ilość glukozy) przekształcane w tkankę tłuszczową. Wyciąg z fasoli zapobiega przybieraniu na wadze a nawet wspomaga zrzucanie zbędnych kilogramów.
...
Napisał(a)
Zawarta w wyciągu z fasoli „fasolamina" jest związkiem o naukowo i klinicznie potwierdzonych właściwościach polegających na hamowaniu trawienia skrobi znajdującej się w takich produktach spożywczych, jak np. ziemniaki, pieczywo, makaron, pierogi, naleśniki, ryż czy kukurydza. Głównym składnikiem produktu jest wyciąg ze sproszkowanych nasion, działający jako „neutralizator skrobi" - czynnik blokujący działanie enzymu alfa amylazy, który uczestniczy w metabolizmie węglowodanów głównie zaś skrobi.
Jak to działa? Skrobia rozkładana jest w organizmie na glukozę (cukier prosty), która stanowi główny materiał energetyczny w organizmie człowieka. Rezerwy glukozy magazynowane są w postaci glikogenu w mięśniach oraz wątrobie. Spożywanie zbyt kalorycznych lub obfitych posiłków prowadzi do powstania nadwyżki glukozy, która łatwo przetwarzana jest na tłuszcz zapasowy czyli tkankę tłuszczową. Wyciąg z fasoli hamując działanie alfa amylazy zapobiega rozkładowi skrobi, która nie ulega strawieniu i przyswojeniu w organizmie lecz zostaje wydalona w niestrawionej postaci poza ustrój. W taki sposób organizm otrzymuje mniejszą ilość energii. Nie powstają nadwyżki energetyczne (nadmierna ilość glukozy) przekształcane w tkankę tłuszczową. Wyciąg z fasoli zapobiega przybieraniu na wadze a nawet wspomaga zrzucanie zbędnych kilogramów.
Jak to działa? Skrobia rozkładana jest w organizmie na glukozę (cukier prosty), która stanowi główny materiał energetyczny w organizmie człowieka. Rezerwy glukozy magazynowane są w postaci glikogenu w mięśniach oraz wątrobie. Spożywanie zbyt kalorycznych lub obfitych posiłków prowadzi do powstania nadwyżki glukozy, która łatwo przetwarzana jest na tłuszcz zapasowy czyli tkankę tłuszczową. Wyciąg z fasoli hamując działanie alfa amylazy zapobiega rozkładowi skrobi, która nie ulega strawieniu i przyswojeniu w organizmie lecz zostaje wydalona w niestrawionej postaci poza ustrój. W taki sposób organizm otrzymuje mniejszą ilość energii. Nie powstają nadwyżki energetyczne (nadmierna ilość glukozy) przekształcane w tkankę tłuszczową. Wyciąg z fasoli zapobiega przybieraniu na wadze a nawet wspomaga zrzucanie zbędnych kilogramów.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Dobrze dowiedziec sie czegos nowego. Sog !
BTW wie ktos jak zmienic lokalizacje w Informatorze ? Interesuje mnie mazowieckie a mam zagranice, po kliknieciu na to poprostu odswieza mi sie strona..
BTW wie ktos jak zmienic lokalizacje w Informatorze ? Interesuje mnie mazowieckie a mam zagranice, po kliknieciu na to poprostu odswieza mi sie strona..
Polecane artykuły