Mozesz
choć szybko Ci się znudzi (uwzględnij w diecie również chude mięso wolowe, chudą wieprzowinę)
2. jesli smaze tą pierś na oliwie (oczywiscie troche) to czy moge potem tą oliwą na ktorej smazylem polać ryż ? czy ta oliwa juz wtedy sie nie nadaje ?
Staraj się smażyć bez obecności tluszczu
oliwą na ktorej smażyłeś nie polewaj potraw
3. pierś z kurczaka warzymy oczywiscie przed gotowaniem ? bo z tego co widze po gotowaniu waga maleje.
Wszystkie produkty ważysz przed obrobką termiczną
4. jak wiadomo tuńczyk dziennie nie jest dobrym pomysłem. no ale czym łatwo zastąpić tunczyka po treningu z ryżem ? zeby przygotowac rybe nie ma zabardzo czasu. wiec tak myśle zeby ograniczyć tuńczyka do pół puszki dziennie (czyli jakies 90g). może być ?
Tuńczyka możesz zastąpic innymi chudymi rybami, chudym mieskiem, bialkami jajek, odżywką bialkową
5. juz kupiłem drugą oliwe i dalej jakas dla mnie taka ostra jest :-/ tzn Borges i Costa d'Oro. moze polecicie jakies łagodniejsze ?
Im bardziej ostra tym lepsza
"Wszystkie rzeczy są trujące i nic nie jest bez trucizny,
Jedzenie i picie ponad miarę jest również trujące." - Paracelsus
http://www.sfd.pl/TŁUSZCZE-t369407.html
http://www.sfd.pl/JAJO-t429538.html