...
Napisał(a)
Jeśli smażysz coś krótkotrwale to na oliwie, po smażeniu wylewasz.
Jeśli ryba, bądź inny produkt wymagający dłuższej obróbki to na tłuszczach zwierzęcych - smalcu
Nie smaż jedynie na maśle, chyba że jajka. Białko ścina się bardzo szybko
Jeśli ryba, bądź inny produkt wymagający dłuższej obróbki to na tłuszczach zwierzęcych - smalcu
Nie smaż jedynie na maśle, chyba że jajka. Białko ścina się bardzo szybko
...
Napisał(a)
ale zobacz ze masz to w folii domer pisal ze nawet bez oleju mozna
poza tym nawet odrobvina tego oleju sie nie dostaje do rybki
jezeli czujesz inny smak to na parze ma taki sam
pryzprawkami do ryby posyp i miodzi cud maliny
i cytrynka
poza tym nawet odrobvina tego oleju sie nie dostaje do rybki
jezeli czujesz inny smak to na parze ma taki sam
pryzprawkami do ryby posyp i miodzi cud maliny
i cytrynka
...
Napisał(a)
zrób tak:
Weź patelnie, nalej wody ok 3 cm i dodaj tam (zioło angielskie, liść laurowy itp)
Rybę polej sokiem z cytryny i przyprawami (jak chcesz to ją przypraw)
Zawiń w Filię aluminiową (szczelnie) i dawaj na patelnie!
Możesz to samo zrobić tylko że zamiast wody oliwa z oliwek itp.
P.S.
Raz na miesiąc możesz w jajku i tez smażysz :)
Weź patelnie, nalej wody ok 3 cm i dodaj tam (zioło angielskie, liść laurowy itp)
Rybę polej sokiem z cytryny i przyprawami (jak chcesz to ją przypraw)
Zawiń w Filię aluminiową (szczelnie) i dawaj na patelnie!
Możesz to samo zrobić tylko że zamiast wody oliwa z oliwek itp.
P.S.
Raz na miesiąc możesz w jajku i tez smażysz :)
--=Zanim zadasz kolejne pytanie na forum=--
http://www.sfd.pl/Pierwsza_Wizyta_Jasia_na_FORUM-t355004.html
"Jak nie wiesz to się dowiedz, wpierw pomyśl potem powiedz..."
...
Napisał(a)
obsyp porządnie ziołami tak jak lubisz, zawiń 4porcje w folie i do piekarnika...
Pychota!!
Jak smażymy to nie na oliwie ludziska! Szybko sie utlenia. Lepszy olej rzepakowy
Pychota!!
Jak smażymy to nie na oliwie ludziska! Szybko sie utlenia. Lepszy olej rzepakowy
Polecane artykuły