SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Moje pytania dietetyczne - Dasaka

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1424

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 120 Wiek 32 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1370
1. Czytałem kiedyś o mleku (nie pamiętam nazwy), które jest oczyszczane z bakterii i tym podobnych poprzez przecedzanie go przez sita. Nie jest więc ani UHT, ani pasteryzowane. Czy ktoś wie, gdzie coś takiego można kupić, bo obchodziłem już większość supermarketów w moim mieście, byłem też w sklepie ze zdrową żywnością i takiego czegoś nie znalazłem.
Poza tym czy można pić mleko nieprzegotowane? Np. czy do płatków owsianych można lać mleko prosto z kartonu? Mówię tu o mleku pasteryzowanym i homogenizowanym 3,2% tłuszczu.

2. Czy cecha produktu "stabilizowany" oznacza, że zawiera on konserwanty?

3. W jakiej kolejności powinno się spożywać poszczególne produkty w posiłku, tj. białka, węglowodany i tłuszcze? Które pierwsze, które kolejne, a które ostatnie?

4. Co zrobić w sytuacji, gdy mam dłużej lekcje w szkole i posiłek II i III (przedtreningowy) dzieli prawie 3,5 h? Czy może podzielić posiłki na mniejsze i zwiększyć ich ilość oraz skrócić czas pomiędzy nimi?
Dieta wygląda następująco:

I posiłek (7:00-7:30)
1. 100g płatków owsianych górskich + 500 ml mleka 3,2% tłuszczu + łyżka kakao
2. Pestki dyni, słonecznika (ok. 30g), 2 orzechy włoskie i 2 migdały
3. Suszone morele (2) i 5 suszonych śliwek
3. Herbata zielona liściasta "Silver Moon"

II posiłek (10:20-10:35)
1. 5 ml oleju z orzechów włoskich
2. Omlet (3 białka + jedno żółtko, jaja duże (L)) smażone na teflonie (bez użycia tłuszczu)
3. 2 kromki chleba razowego cienko posmarowanego masłem orzechowym i posypanego zarodkami pszennymi
4. Danonek "Mega"
5. 1 banan

III posiłek (przedtreningowy) (13:15 - 13:45)
1. 12,5 ml oliwy z oliwek
2. 160 g filetu z piersi kurczaka/indyka (w piątki filetu z mintaja/halibuta)
3. 100 g ryżu brązowego
4. Surówka (brokuły, pomidory, marchew, jabłko, seler, kalafior)- 200g

Przed treningiem (bezpośrednio) - szklanka soku przecierowego marchwiowego (160 ml)

Po treningu (10 min) - szklanka soku przecierowego marchwiowego (160 ml)

IV posiłek (potreningowy) (18:00 - 18:30)
1. 300 g winogron
2. 125 g ryżu brązowego
3. Jogurt naturalny 2%
4. 160 g filetu z piersi kurczaka/indyka (w piątki filetu z mintaja/halibuta)
5. 2,5 ml oleju lnianego

V posiłek (20:30-20:40)
1. Puszka (130g) tuńczyka w sosie własnym

Cel to zwiększenie masy mięśniowej przy jednoczesnej redukcji kilku kilogramów nadwagi.
Dziennie piję ok. 4,5-5 l wody mineralnej.

-----

5. Czy zwykły sok przecierowy marchwiowo-owocowy może pełnić rolę napoju sportowego i czy może służyć do podnoszenia poziomu cukru we krwi po treningu i hamowania procesów anabolicznych? I czy lepiej kupować gotowe soki (zakwaszane), czy może robić je samemu w sokowirówce?

Zmieniony przez - Dasaka. w dniu 2007-11-18 16:57:23
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 120 Wiek 32 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1370
Zmieniony przez - Dasaka. w dniu 2010-01-14 09:15:49
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 430 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
NIE WIEM SKĄD WYCIĄGNĄŁEŚ DIETE ALE PROSZE
Dieta wygląda następująco:

I posiłek (7:00-7:30)
1. 100g płatków owsianych górskich + 500 ml mleka 3,2% tłuszczu + łyżka kakao
2. Pestki dyni, słonecznika (ok. 30g), 2 orzechy włoskie i 2 migdały
3. Suszone morele (2) i 5 suszonych śliwek
3. Herbata zielona liściasta "Silver Moon"

II posiłek (10:20-10:35)
1. 5 ml oleju z orzechów włoskich
2. Omlet (3 białka + jedno żółtko, jaja duże (L)) smażone na teflonie (bez użycia tłuszczu)
3. 2 kromki chleba razowego cienko posmarowanego masłem orzechowym i posypanego zarodkami pszennymi


III posiłek (przedtreningowy) (13:15 - 13:45)
1. 12,5 ml oliwy z oliwek
2. 160 g filetu z piersi kurczaka/indyka (w piątki filetu z mintaja/halibuta)
3. 100 g ryżu brązowego
4. Surówka (brokuły, pomidory, marchew, jabłko, seler, kalafior)- 200g



IV posiłek (potreningowy) (18:00 - 18:30)
2. 125 g ryżu brązowego
4. 160 g filetu z piersi kurczaka/indyka (w piątki filetu z mintaja/halibuta)


BEZPOŚREDNIO PO BANAN NA PRZYKŁĄD

V posiłek (20:30-20:40)
1. Puszka (130g) tuńczyka w sosie własnym
DAJ TUTAJ TWARÓG WARZYWA OLIWĘ


Cel to zwiększenie masy mięśniowej przy jednoczesnej redukcji kilku kilogramów nadwagi.


nie da rady robić 2 rzeczy na raz


Dziennie piję ok. 4,5-5 l wody mineralnej.

-----

5. Czy zwykły sok przecierowy marchwiowo-owocowy może pełnić rolę napoju sportowego i czy może służyć do podnoszenia poziomu cukru we krwi po treningu i hamwania procesów anabolicznych? I czy lepiej kupować gotowe soki (zakwaszane), czy może robić je samemu w sokowirówce?

po treningu lepszym wyjściem będzie carbo czy owoc soki warzywne jak najbardziej do posiłków i w ciagu dnia najlepiej z sokowirówki

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

chce schudnąć

Następny temat

jestem chudy chcę to zmienić

WHEY premium