....... IT'S.......
... MY...
....... LIFE .......
...
Napisał(a)
jak uwazasz ze twarog to wysokiej jakosci bialko to wystarczy poczytac artykuly marka.c jednego z najlepszych dietetykow na tym forum
...
Napisał(a)
https://www.sfd.pl/300gram_bialka_w_diecie_-_skad_-t360986-s3.html
tak na prawde to jesz pelnowartosciowe bialko zawarte w miesie i jajach, z sera to smiec z ryzu nie pelnowartosciowe.
poza tym skoro wazysz 115 kg po kilku latach treningu to raczej nie jestes >twardy> a chyba nieco nawodniony i z podsk. tknaka tluszczowa / sade tak po ilosciach sera jakie zjadasz - on daje napuchniety wodnisty wyglad/ skup sie na diecie jako calosci nie tylko na bialku. wbrew pozorom mozesz miec 2,5 g bialka na kg wagi przy dobrym skladzie diety a da to wiecej niz w diecie 3,5 g biakla w ktorj bialko jest liczone z sera czy lichych ryb nie mowioac mowiac juz o soii /bo to smiech/.
zaleznie do budowy cial i metabolizmu nie tyle ilosci zajadanego bialka sie liczy ale jego jakosc oraz produkty inne zapewnajace wchlanianie tego bialka i jego prawidlowy metabolizm oraz synteze wlasnych bialek ustrojowych. w kazdym innym przypadku mozesz sobie jesc nawet 5 g biakla co doprowadzi jedynie do problemow zdrowotnych a nie do sukcesu
pozdr
co do porownania drobiu do poledwicy wolowej to drob nie ma szans.
jest tanszy i mam mniej cholesterolu co decyduje o jego wiekszej popularnosci. poza tym w innym miesie niz poledwica jest tluszczu sporo, a niestety loj wowlowy jest b,. szkodliwy nie metabolizuje sie podpobnie jak olej rzepakowy erukowy i kilka inn tluszczy, czyli dporowadza do stluszczenia watroby i inn org, wewn,
wieprzowina jest tez b dobrym miesem swym skladem aminiokawsowym najb. zblizona do miesa ludzkiego , iestety tez ma sporo cholesterolu ale za to tluszcz jest tu ok moze bnyc metabolizowany w org czlowieka
upraszaczjac
zrodla bialka dla chudzielca to
wolowina
wieprzowina
jaja
dla latwo lapiacego podsk. tklanke tluszczowa
wolowina
drob
jaja
poczytaj bo warto
tak na prawde to jesz pelnowartosciowe bialko zawarte w miesie i jajach, z sera to smiec z ryzu nie pelnowartosciowe.
poza tym skoro wazysz 115 kg po kilku latach treningu to raczej nie jestes >twardy> a chyba nieco nawodniony i z podsk. tknaka tluszczowa / sade tak po ilosciach sera jakie zjadasz - on daje napuchniety wodnisty wyglad/ skup sie na diecie jako calosci nie tylko na bialku. wbrew pozorom mozesz miec 2,5 g bialka na kg wagi przy dobrym skladzie diety a da to wiecej niz w diecie 3,5 g biakla w ktorj bialko jest liczone z sera czy lichych ryb nie mowioac mowiac juz o soii /bo to smiech/.
zaleznie do budowy cial i metabolizmu nie tyle ilosci zajadanego bialka sie liczy ale jego jakosc oraz produkty inne zapewnajace wchlanianie tego bialka i jego prawidlowy metabolizm oraz synteze wlasnych bialek ustrojowych. w kazdym innym przypadku mozesz sobie jesc nawet 5 g biakla co doprowadzi jedynie do problemow zdrowotnych a nie do sukcesu
pozdr
co do porownania drobiu do poledwicy wolowej to drob nie ma szans.
jest tanszy i mam mniej cholesterolu co decyduje o jego wiekszej popularnosci. poza tym w innym miesie niz poledwica jest tluszczu sporo, a niestety loj wowlowy jest b,. szkodliwy nie metabolizuje sie podpobnie jak olej rzepakowy erukowy i kilka inn tluszczy, czyli dporowadza do stluszczenia watroby i inn org, wewn,
wieprzowina jest tez b dobrym miesem swym skladem aminiokawsowym najb. zblizona do miesa ludzkiego , iestety tez ma sporo cholesterolu ale za to tluszcz jest tu ok moze bnyc metabolizowany w org czlowieka
upraszaczjac
zrodla bialka dla chudzielca to
wolowina
wieprzowina
jaja
dla latwo lapiacego podsk. tklanke tluszczowa
wolowina
drob
jaja
poczytaj bo warto
....... IT'S.......
... MY...
....... LIFE .......
...
Napisał(a)
ehh a myslalem ze Kazeina to dobre białko
coz, trzeba bedzie sie bardziej przestawic na miesko bo do tej pory opierałem bialko w diecie na twarogu.
Dzieki za kopsniecie arta
coz, trzeba bedzie sie bardziej przestawic na miesko bo do tej pory opierałem bialko w diecie na twarogu.
Dzieki za kopsniecie arta
sra ta ta ta ta...
...
Napisał(a)
o zgrozo....kazeina to dobre białko. ale w odpowiednim momencie dnia(np do spania) białko z ryb tez jest dobre ale w odopowiednim momencie dnia np po treningu.
Co do smaku tunczyka... Wrzucasz na patelnie wbijasz, chwilke podsmazasz na teflonie(chwilke! az zmieni delikatnie kolor-zblednie) dodajesz jajka, kukurydz, pomidorka i jest wypas! No...kto nie lubi pizzy z tunczykiem?:)
Co do smaku tunczyka... Wrzucasz na patelnie wbijasz, chwilke podsmazasz na teflonie(chwilke! az zmieni delikatnie kolor-zblednie) dodajesz jajka, kukurydz, pomidorka i jest wypas! No...kto nie lubi pizzy z tunczykiem?:)
Praktyk nie teoretyk, f***'ty nie bzdety
...
Napisał(a)
nofatuk dzięki, uspokoiłeś "wielibiciela" mięcha
Półmaraton w 1:57:11! :)
...
Napisał(a)
Arnold1975
ten sam miałem problem żadna ryba mi nie smakowała mdliło mnie blee ;/ ale to wina tego że cukrów za dużo spożywasz ;] odżuć wszelkie słodycze pij zieloną herbatke (bez cukru) i po tygodniu ci posmakuje (z ryżej spróbuj) ja sam nie moge uwieżyć w to że moge szamać tuńczyka ;)
ten sam miałem problem żadna ryba mi nie smakowała mdliło mnie blee ;/ ale to wina tego że cukrów za dużo spożywasz ;] odżuć wszelkie słodycze pij zieloną herbatke (bez cukru) i po tygodniu ci posmakuje (z ryżej spróbuj) ja sam nie moge uwieżyć w to że moge szamać tuńczyka ;)
...
Napisał(a)
To prawda...jak byłem na CKD to mi sie kubki smakowe chyba na 2 str przekreciły i smakowało mi cos co teoretycznie nie miało smaku:) człowiek to dziwne stworzenie:)
Praktyk nie teoretyk, f***'ty nie bzdety
Polecane artykuły